KBC Equitas
2020. május 11. 15:09

6 fontos hír ma délután

  

Piacok: A délelőtti emelkedés után elromlott a hangulat a piacokon és mínuszba fordultak az indexek. Európában a DAX már több mint 1 százalékkal esett vissza, és a legtöbb szektor csökkenést mutat, kivéve a kiskereskedelem néhány szegmensét. Az Egyesült Államokban szintén 1 százalék körüli mínuszban járnak a határidős indexek, mindössze a Nasdaq teljesít valamivel jobban. A hangulatnak pedig a mai napon megjelenő vállalati gyorsjelenések sem kedveztek.

BUX: A magyar tőzsde viszont szépen tartja magát, a BUX index még mindig 1 százalék körüli pluszban tartózkodik, amely főként a Richter és a Mol jó teljesítményének köszönhető. A blue chipek közül csak az OTP árfolyam csökken enyhén, 0,3 százalékkal.

Marriott: A járvány miatt összeomlottak a Marriott hotellánc bevételei, áprilisban a szobákra vetített bevételek 90 százalékkal estek vissza, és továbbra is bizonytalan, hogy mennyi ideig fog tartani, mire visszarendeződik a helyzet. A hotellánc az első negyedéves gyorsjelentésében 26 centes egy részvényre jutó eredményről számolt be, amely alulmúlta a 80 centes előzetes várakozást. A társaság pénzügyi helyzetének javítása miatt kötvénykibocsátásra is kényszerült, a bizonytalan kilátások miatt pedig a részvényárfolyam idén 42 százalékkal esett vissza. A gyorsjelentés közzététele után viszont tovább eshet a részvényárfolyam, nyitás előtt 2,5 százalékos mínuszban jár a papír.

Under Armour: Szintén bizonytalanok a járvány hatásai az Under Armour-ra nézve is, és az első negyedéves jelentése alapján jelentős visszaeséssel kell számolni a vállalatnál. Első negyedéves jelentése alapján az Under Armour 1,3 dolláros veszteséget ért el, messze alulmúlva ezzel a konszenzus által becsült 5 centes értéket. Március közepe óta estek vissza nagymértékben a cégnél az eladások, és az Under Armour szerint nem lehet megbecsülni a várható visszaeséseket. A részvényárfolyam közel 5 százalékos mínuszban nyithat.

Tesla: Elon Musk azzal fenyegetőzött, hogy áthelyezi a gyártást Kalifornia államból Texasba vagy Nevadába. A Tesla pert is indított az állam ellen, amely egyelőre nem engedélyezte a gyártás újraindítását. A részvényárfolyam 3 százalék körüli mínuszban tartózkodik nyitás előtt.

Olaj: Szaúd-Arábia bejelentette, hogy júniustól 1 millió hordós kitermeléscsökkentést fognak végrehajtani. Ezzel napi 7,49 millió hordóra csökken a termelés, amely az elmúlt 18 év legalacsonyabb mennyisége. A hírre az olajárfolyamok közel másfél dollárral ugrottak meg, azonban a napi csúcspontoktól délutánra már lefele fordultak, így a WTI 24,7, a Brent pedig 30,8 dollárnál jár.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.