KBC Equitas
2017. augusztus 11. 8:37

6 fontos hír ma délelőtt

   

Ismét gyengélkedéssel zártak tegnap az európai tőzsdék, a főbb részvényindexek 1,5 és 0,8 százalék közötti mínuszban végeztek. A német DAX index igen közel van a jelentős 200 napos mozgóátlaghoz, amelynek letörésével csúnya technikai kép tárulna elénk, valamint a feszült nemzetközi hangulat miatt a Vix index is erősen, 44,4 százalékkal megugrott. A határidős részvényindexek alapján ma tovább folytatódhat a negatív hangulat.

A tengerentúli piacokon is erős csökkenéseket láthattunk, a Nasdaq 100 2,2 százalékos, az S&P 500 1,5, a Dow Jones pedig 0,9 százalékos mínuszt hozott össze. Az S&P 500 ráadásul letörte az 50 napos mozgóátlagot is. Ma délután az Egyesült Államokból érkeznek júliusi inflációs adatok, amelyek fontosak lehetnek a dollár árfolyamának szempontjából.

A magyar tőzsde a nyomott nemzetközi hangulat ellenére is jól teljesített, a BUX index 0,7 százalékos pluszban zárta a napot. A legnagyobb emelkedést a Magyar Telekom hozta össze a maga 1,7 százalékával, amelyet a Mol követett 1 százalékkal. AZ OTP és a Richter rendre 0,4 és 0,3 százalékot tudtak erősödni.

Kivétel nélkül minden fontosabb eredménysoron megverte a várakozásokat az OTP a ma hajnalban közzétett második negyedéves gyorsjelentésével. A tisztított adózott profit ráadásul nem is akárhogyan, 14 százalékkal múlja felül a konszenzust, és a 78 milliárd forinttal minden idők legmagasabb értékét sikerült elérni. Ehhez persze a horvát Splitska akvizíciója is hozzájárul, de még ezt leszámítva is igen biztatóak a folyamatok az OTP-nél. A gyorsjelentés önmagában pozitív árfolyamreakciót indokolna, kérdés a tegnap estére igencsak elromló részvénypiaci hangulat hagy-e majd ennek teret. 15 százalékos pluszban levő kereskedési ötletünk stratégiáján egyelőre nem változtatunk, azt a mai reakció és menedzsment tájékoztatók függvényében később felülvizsgáljuk. A részletes elemzésünket itt olvashatják.

Elvétette az elemzői várakozásokat a Snap. Az amerikai online közösségi platformot biztosító vállalat aktív felhasználóinak száma 173 millió lett a negyedévben, míg az elemzők 175 milliót vártak. A tisztított egy részvényre jutó veszteség a várt 15 cent helyett 16 cent lett, ami szintén nem egy pozitív jelzés, ráadásul a bevétel sem érte el a 185,8 millió dollárt, csak 181,7 millió dollárt mutattak ki a soron. A részvények árfolyama 16,8 százalékot zuhantak a zárás utáni kereskedésben.

Szépen teljesített az Nvidia a legutóbbi negyedévben. Az árbevétel 2,23 milliárd dollár lett, míg az elemzői várakozás 1,96 milliárd dollárnál alakult, ráadásul a tisztított egy részvényre jutó eredmény is verte a várakozásokat, ugyanis az 1,01 dollár lett, míg az elemzők 82 centet vártak. A harmadik negyedévre 2,35 milliárd dolláros árbevételt vár a menedzsment, ami szintén a várakozások feletti. Ennek ellenére 6,71 százalékot csökkent a részvény árfolyama a zárást követően, amely azzal indokolható, hogy az adatközpontokból származó bevétel csak 2 százalékkal nőtt, míg az ezt megelőző időszakban 38 százalékos növekedést láthattunk. 


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.

Adatait az adatkezelési tájékozatónak megfelelően kezeljük, e-mail címét nem adjuk ki harmadik fél számára.