KBC Equitas
2017. augusztus 10. 8:32

6 fontos hír ma délelőtt

   

Gyenge napja volt a világ tőzsdéinek tegnap, az európai részvényindexek 1,4 és 0,6, a tengerentúli részvényindexek pedig 0,2-0,1 százalék közötti mínuszban zártak. A visszaesés az észak-koreai feszültségek miatt történt, ugyanis a befektetők inkább biztonságos menedékeszközöket kerestek, így például az arany kéthavi csúcsának közelében van, illetve a svájci frank is jól teljesített. Nyitás előtt a Macy’s teszi közzé gyorsjelentését, a zárást követően pedig az Nvidia számol be legutóbbi negyedévéről. A határidős részvényindexek alapján enyhe mínuszban nyithat Európa.

A többi részvényindexhez hasonlóan a magyar BUX index sem teljesített jól a maga 0,5 százalékos gyengülésével. Az esést a Mol vezette 1,5 százalékkal, amit az OTP 0,4 százalékos mínusza követett. Az OTP holnap hajnalban teszi közzé negyedéves gyorsjelentését, amelytől az elemzők éves alapon 21 százalékos növekedést várnak a tisztított nettó profit soron. A Richter és a Magyar Telekom kisebb, 0,2 százalékos emelkedésre volt csak képes. Délelőtt 9 órakor a magyar építőipar júniusi teljesítményéről közöl adatokat a KSH.

Üzemi eredmény szintjén a várakozásoknál 2 százalékkal magasabb profitot ért el az OMV a második negyedévben, a nettó eredmény azonban a várakozásoknál 19 százalékkal lett rosszabb. A menedzsment közben az idei évre vonatkozó olajár várakozását 55 dolláros hordónkénti szintről 52 dollárra csökkentette, a kitermelés viszont magasabb lehet, 330 ezer hordó naponta a korábbi 320 ezres várakozással szemben. A beruházási kiadások is kisebbek lehetnek, 1,9 milliárd euró helyett 1,8 milliárd, ami elsősorban a kitermelési szegmens visszafogottabb költéseinek tudható be.

A tavalyi hasonló időszaki 130 millió eurónál jelentősen nagyobb, 367 millió eurós nettó profitot ért el a Raiffeisen a második negyedévben, miközben a tőkemegfelelés 12,8 százalékot ért el. A menedzsment az idei évben a tavalyit jelentősen alulmúló céltartalékolást vár, miközben a 7,3 százalékon álló késedelmes hitelarány is tovább csökkenhet középtávon.

A vártnál gyengébb adatokat szolgáltatott féléves gyorsjelentésében a Glencore. A vállalat tisztított EBITDA szinten 6,74 milliárd dollárt ért el, miközben az elemzők 6,8 milliárd dollárt vártak. A német Thyssenkrupp viszont jól teljesített, EBIT soron 519 millió eurót mutattak ki, míg az elemzői várakozás 502 millió eurónál alakult.

Emelkedésnek indult az olaj árfolyama tegnap délután, miután az EIA csökkenő nyersolaj készlet adatokról számolt be az Egyesült Államokban. A várt 2,7 millió hordós csökkenés helyett 6,5 millióval csökkentek a készletek, amely annak köszönhető, hogy a finomítók rekord mennyiségű 17,6 milliónyi nyersanyagot használtak fel. A jelentés óta 0,7 százalékot erősödött az olaj, így jelenleg 49,6 dollárba kerül hordónként a WTI, a Brent pedig 52,7 dolláron áll. 


Jogi nyilatkozat

A fenti elemzést a KBC Securities állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. Az elemzésben szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített elemzését tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. Az elemzésben szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben az elemzésben a KBC Securities további elemzéseire alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó elemzésben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy az elemzésben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen elemzés útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetok értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak így az elemzésben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését a belga pénzügyi felügyelet, a CBFA (Commissie Voor Het Bank-, Financie- en Assurantiewezen) ellenőrzi.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities Magyarországi Fióktelepének előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen elemzés tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen cikk nem a befektetési elemzések függetlenségének elomozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem vonatkozik rá a befektetési elemzések terjesztését, közzétételét megelőző ügyletkötésre vonatkozó tilalom.

Szeretnék hasonló híreket kapni!
Adja meg e-mail címét, és heti hírleveleinkben küldjük el a legfrissebb elemzéseinket!

Adatait az adatkezelési tájékozatónak megfelelően kezeljük, e-mail címét nem adjuk ki harmadik fél számára.