KBC Equitas
2017. augusztus 10. 8:32

6 fontos hír ma délelőtt

   

Gyenge napja volt a világ tőzsdéinek tegnap, az európai részvényindexek 1,4 és 0,6, a tengerentúli részvényindexek pedig 0,2-0,1 százalék közötti mínuszban zártak. A visszaesés az észak-koreai feszültségek miatt történt, ugyanis a befektetők inkább biztonságos menedékeszközöket kerestek, így például az arany kéthavi csúcsának közelében van, illetve a svájci frank is jól teljesített. Nyitás előtt a Macy’s teszi közzé gyorsjelentését, a zárást követően pedig az Nvidia számol be legutóbbi negyedévéről. A határidős részvényindexek alapján enyhe mínuszban nyithat Európa.

A többi részvényindexhez hasonlóan a magyar BUX index sem teljesített jól a maga 0,5 százalékos gyengülésével. Az esést a Mol vezette 1,5 százalékkal, amit az OTP 0,4 százalékos mínusza követett. Az OTP holnap hajnalban teszi közzé negyedéves gyorsjelentését, amelytől az elemzők éves alapon 21 százalékos növekedést várnak a tisztított nettó profit soron. A Richter és a Magyar Telekom kisebb, 0,2 százalékos emelkedésre volt csak képes. Délelőtt 9 órakor a magyar építőipar júniusi teljesítményéről közöl adatokat a KSH.

Üzemi eredmény szintjén a várakozásoknál 2 százalékkal magasabb profitot ért el az OMV a második negyedévben, a nettó eredmény azonban a várakozásoknál 19 százalékkal lett rosszabb. A menedzsment közben az idei évre vonatkozó olajár várakozását 55 dolláros hordónkénti szintről 52 dollárra csökkentette, a kitermelés viszont magasabb lehet, 330 ezer hordó naponta a korábbi 320 ezres várakozással szemben. A beruházási kiadások is kisebbek lehetnek, 1,9 milliárd euró helyett 1,8 milliárd, ami elsősorban a kitermelési szegmens visszafogottabb költéseinek tudható be.

A tavalyi hasonló időszaki 130 millió eurónál jelentősen nagyobb, 367 millió eurós nettó profitot ért el a Raiffeisen a második negyedévben, miközben a tőkemegfelelés 12,8 százalékot ért el. A menedzsment az idei évben a tavalyit jelentősen alulmúló céltartalékolást vár, miközben a 7,3 százalékon álló késedelmes hitelarány is tovább csökkenhet középtávon.

A vártnál gyengébb adatokat szolgáltatott féléves gyorsjelentésében a Glencore. A vállalat tisztított EBITDA szinten 6,74 milliárd dollárt ért el, miközben az elemzők 6,8 milliárd dollárt vártak. A német Thyssenkrupp viszont jól teljesített, EBIT soron 519 millió eurót mutattak ki, míg az elemzői várakozás 502 millió eurónál alakult.

Emelkedésnek indult az olaj árfolyama tegnap délután, miután az EIA csökkenő nyersolaj készlet adatokról számolt be az Egyesült Államokban. A várt 2,7 millió hordós csökkenés helyett 6,5 millióval csökkentek a készletek, amely annak köszönhető, hogy a finomítók rekord mennyiségű 17,6 milliónyi nyersanyagot használtak fel. A jelentés óta 0,7 százalékot erősödött az olaj, így jelenleg 49,6 dollárba kerül hordónként a WTI, a Brent pedig 52,7 dolláron áll. 


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.

Adatait az adatkezelési tájékozatónak megfelelően kezeljük, e-mail címét nem adjuk ki harmadik fél számára.