KBC Equitas
2020. július 8. 8:30

6 fontos hír ma reggel

     

Piacok: Elromlott a hangulat tegnap a világ tőzsdéin. Európában és az USA-ban is 1 százalék körüli mínuszok alakultak ki nap végére a főbb indexekben. A Nasdaq 100 felülteljesítő volt 0,8 százalékos csökkenésével, de igazán az aranybányák tartották jól magukat 2-3 százalékos emelkedésükkel. Ma reggel Ázsiában vegyes a kép, a határidős indexek alapján Európában folytatódhatnak a mínuszok ma reggel is. Továbbra is a koronavírussal kapcsolatos negatívumokra figyelnek a piaci szereplők, a hétfői jó teljesítmény után tehát így egyre gyengébb már a heti teljesítmény.

Hazai piac: Nem volt formában tegnap a magyar tőzsde sem, a BUX 2 százalékot gyengült. Valamennyi nagyobb papír gyengélkedett, a Mol pedig nincs már messze az 1800 forintos támaszaitól sem. A Telekom azért jól tartotta magát, továbbra is 380 forint felett jár az árfolyama, tegnap is csak stagnált a gyengébb hangulatban.

Koronavírus: Újabb 50 ezer feletti napi esetszámot jelentettek az USA-ban, és tegnap a halálozások száma is nagyobbat ugrott, napi 919 esettel. A hétvége során kevés halálesetet jelentettek, így elképzelhető, hogy az ünnepek alatt történteket most a hét elején kezdték jelenteni. Ettől függetlenül nem pozitív a kép, a kórházi ellátást igénylő betegek száma is napról napra emelkedik június közepe óta. Közben a WHO szerint mégis terjedhet a levegőben is a vírus, korábban még ennek ellenkezőjét állították. A szervezetből egyébként tegnap hivatalosan kilépett az USA, ahol a maszkviselés továbbra sincs kötelezve.

Nemesfémek: Az arany az 1790-1800 dolláros ellenállás környékénél van, ahol 2011-2012 során több csúcs is kialakult a nemesfém árfolyamában, így ezek jelentős ellenállásként szolgálhatnak. Ezek áttörése esetén célba vehető lenne az 1900 dollár környéki történelmi csúcs. Az ezüst is fontos ellenállásokkal küzd 18,3-18,4 dollárnál, melyek legyőzése esetén 19 dollár körül találhat újabb ellenállást az árfolyam. Az aranybányák közben sikeresen tesztelték vissza a 2016-os lokális csúcsszintjüket, tegnap pedig újabb idei csúcsra emelkedett a legnépszerűbb aranybánya ETF, amiről két hete írtunk bővebben.

Infláció: Ma érkezik a hazai inflációs adat, júniusban az elemzői várakozások szerint 2,9 százalékkal nőhettek éves alapon az árak, míg a havi emelkedés 0,7 százalékos lehetett. Májusban egyébként 2,2 százalékos volt a növekedés, tehát ahhoz képest nagyobb szám jöhet az elemzői várakozások szerint. Ma egyébként még az MNB monetáris tanácsának előző kamatdöntő üléséről is érkezik rövidített jegyzőkönyv délután.

Levi’s: A tegnap esti jelentése szerint 62 százalékkal estek vissza az értékesítések a második negyedévben. A vállalat bejelentette, hogy globálisan az alkalmazottak 15 százalékát elbocsátják, ami évi 100 millió dolláros megtakarítással járhat. A részvény tegnap 4 százalékkal került lejjebb.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.