KBC Equitas
2020. július 20. 14:53

5 fontos hír ma délután

  

Piacok: Napon belül fordulat látszik a főbb európai tőzsdeindexeknél, a DAX a kezdeti csökkenés után már 0,4 százalékkal erősödik, a párizsi CAC pedig enyhe mínuszban jár. A magyar tőzsde némileg alulteljesítő a nemzetközi piacokkal szemben, a Magyar Telekom kivételével a blue chipek kisebb mértékben gyengülnek, így a BUX index is 35100 pont környékére süllyedt. Az amerikai határidős indexek közül egyelőre csak a Nasdaq tartózkodik pluszban, míg az S&P 500 és a Dow Jones enyhe mínuszban nyithat.

Gyorsjelentések: Ma délután az Egyesült Államokból a Halliburton olajipari vállalat tette közzé a negyedéves számait. Bár a bevétel elmaradt a konszenzustól, az EBITDA jelentősen verte a várakozásokat, és a nyitás előtti kereskedésben 5,5 százalékos pluszba került az árfolyam. Európában a holland egészségipari óriás, a Philips tette közzé a jelentését reggel. A vállalat minden fontosabb soron verte a várakozásokat, a menedzsment pedig javuló profitabilitást vár a második félévben. A részvény napközben 6 százalékot emelkedik, és közel 20 éves csúcsra tört az árfolyam. Ma este zárás után az IBM jelentésére érdemes figyelni az amerikai piacon.

Chevron: A Chevron részvénycsere keretében felvásárolja a Noble Energy vállalatot, a tranzakció értéke 5 milliárd dollár. A Noble pénteki záróárfolyamához képest tehát 7,5 százalékos prémiumot fizet a cég. Ez az ügylet az idei év legnagyobb amerikai energiaipari tranzakciója eddig.

OTP: Közös megegyezéssel távozik az OTP Bank Nyrt-től Barna Zsolt a társaság vezérigazgató-helyettese, valamint a csoport más társaságainál betöltött vezető tisztségeiről is lemondott. A Bankcsoport-irányítási és Operációs Divízió vezetését a bank elnök-vezérigazgatója veszi át.

Ezüst: 10 százalékkal került feljebb az ezüst árfolyama legutóbbi kereskedési ötletünk óta, az árfolyam pedig fontos szinteket tört át. A nemesfém árfolyama a mai napon is emelkedik, a határidős ezüstárak pedig 2016 óta először emelkedtek 20 dollár fölé. Az ezüst spot árfolyama jelenleg 19,6 dollár.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.