KBC Equitas
2020. július 29. 15:19

11 fontos hír ma délután

  

Piacok: A Fed kamatdöntő ülése előtt az európai piacok vegyesen teljesítenek, a DAX index enyhe mínuszban tartózkodik, míg a párizsi tőzsde enyhe pluszban jár. A napokban a gyorsjelentések vannak fókuszban a piacokon, sorra teszik közzé a nagyobb európai és amerikai cégek is a második negyedéves eredményeiket. A legtöbb jelentésre inkább pozitív lehet a piaci reakció, emiatt pedig az amerikai határidős indexek is enyhe pluszban tartózkodnak a Nasdaq vezetésével.

Amazon, Apple, Alphabet, Facebook: Fontos meghallgatásra készülhetnek az Amazon, Apple, Alphabet és a Facebook vezérigazgatói az amerikai alsóház előtt. A panelen többek között a szektorra vonatkozó szabályozás részleteit vitathatják meg. A Bloomberg előzetes információ alapján Mark Zuckerberg a szektorban tapasztalható erős versenyre és a növekvő kínai befolyásra figyelmeztetett. Tim Cook az Apple vezérigazgatója pedig amellett érvelhet a meghallgatáson, hogy az App Store díjainak átalakítása és az egyre szélesebb kínálat nem lehetetlenítette el a versenyt, viszont szerinte erős szabályozásra van szükség.

iPhone-eladások: A kínai CINNO Research elemzése szerint az Apple iPhone eladásai a második negyedévben 225 százalékkal emelkedhettek Kínában a koronavírus sújtotta első negyedév után. Az elemzőház szerint az Apple az áprilistól júniusig tartó időszakban 13 millió telefont adhatott el.

Aston Martin: 10 százalékos pluszban áll ma az árfolyam, miután a befektetők jól fogadták a jelentést. A bevételek enyhén meghaladták a várakozásokat, és a tisztított EBITDA sem mutatott akkora mínuszt, mint amire a Bloomberg konszenzusa számított.

Spotify: A Spotify részvénye 4 százalékos mínuszban van nyitás előtt, miután bevételsoron a vártnál kissé gyengébb számot közölt. A bevételek 13 százalékkal 1,9 milliárd euróra nőttek. A nettó veszteség részvényenként 1,9 euróra nőtt, ami a várt 35 centes veszteséghez képest igen jelentős.

Shopify: Közel 10 százalékkal emelkedik a Shopify részvénye nyitás előtt, ezzel pedig a történelmi csúcs közelében nyithat az árfolyam, miután az elemzői várakozásokat felülmúló számokat tett közzé a vállalat. A bevételek 97 százalékkal 714 millió dollárra emelkedtek, ami jelentősen verte az 511 millió dolláros várakozásokat. A tisztított EPS 1,05 dollár lett, ami szintén jóval a várt 1 centes eredmény felett alakult. A vállalat fundamentumairól itt írtunk bővebben.

Visa: Nagyot estek a Visa negyedéves bevételei és az eredménye is, de még így is nagyjából hozta az elemzői várakozásokat a vállalat. A részvény nyitás előtt kisebb mínuszban áll, így a 200 dolláros ellenállás egyelőre kitart. Amíg ezt a szintet nem haladja meg az árfolyam, addig nem tűnik kedvezőnek a technikai kép, e felett azonban folytatódhatna az emelkedés.

AMD: Új történelmi csúcson nyithat az AMD részvénye a tegnap este közzétett második negyedéves gyorsjelentés után. Az eredmények rendre felülmúlták a várakozásokat, és a kilátások is pozitívak, főleg, hogy az Intel problémáit az előnyeire tudja fordítani az AMD, nagyobb piaci részesedést szerezve. Bár a részvény egyáltalán nem forog alacsony értékeltségen, a rali úgy néz ki töretlen, a cég részvénye idén már közel 50 százalékos pluszban jár.

Wizz Air: 4 százalékos pluszban van a Wizz Air árfolyama a gyorsjelentés után, holott tavalyhoz képest jelentős visszaesést lehet látni. Ez persze nem nagy meglepetés a koronajárvány kapcsán, a várakozásoknál pedig kicsit kedvezőbbek lettek a számok, és a költségtakarékos működés is jól látható.

Starbucks: A vártnál jobb számokat közölt negyedéves jelentésében a Starbucks, amelyet azért így is elég súlyosan érintett a koronajárvány. A helyzet azonban az utóbbi hónapokban már folyamatosan javult áprilishoz képest, júliusra a kávézók nagyon nagy többsége már kinyitott, egyes szegmensekben pedig már tavalyhoz képest is növekedés látható ebben a hónapban. A menedzsment előrejelzése szerint a járvány negatív hatásai a következő negyedévben már mérséklődhetnek, a bevétel enyhébb visszaesése mellett már nettó profitot termelhet a cég. A gyorsjelentés összességében erős lett, a befektetők is jól fogadták, közel 6 százalékos pluszban, fontos technikai szinteknél nyithat az árfolyam.

Waberer’s: Közel 9 százalékos pluszban, 1060 forintnál jár ma az árfolyam, ami február vége óta nem látott szinteket jelent. A Waberer’s ma bejelentette, hogy a cég tudomására jutott olyan friss sajtóértesülés, mely szerint a Mid Europa Partners által menedzselt befektetési alap mérlegeli részvényeinek részleges vagy teljes értékesítését. A közleményből az is kiderül, hogy ugyanakkor bizonytalan, hogy a Mid Europa meglévő részesedését egészben, vagy akár részben értékesíti-e.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.