Igen gyenge hónapot zártak a piacok, a BUX közel 4 százalékot csökkent, míg az S&P 500 és a DAX 5-6,5 százalékkal került lejjebb, vagyis érezhető korrekciót élhettek át a befektetők. Ebben a gyengébb periódusban viszont erősen tudtak teljesíteni ötleteink, és átlagosan még emelkedni is tudtak nyitott ötleteink, amire különösen büszkék vagyunk ilyen hónap után.

Bár voltak gyengébb szereplők is, azért az összképre nem lehet panasz.

  • A Duna House ugyan kissé visszaesett, de a június eddig nem alakul rosszul, továbbra is a mindenkori csúcsok közelében az árfolyam, és a jelentés sem sikerült rosszul.
  • Korábban is nyitott ötleteink közül a Magyar Telekom sem volt acélos, az osztalékfizetéssel együtt is enyhén visszaesett. Ugyanakkor az összkép nem rossz, emiatt újrabeszállót is megfogalmaztunk a hónap végén, és továbbra is optimisták vagyunk.
  • Korábbi ötleteink közül a Vonovia remekelt májusban, bár a friss hírek azért már nem a legkedvezőbbek. Ezzel együtt így is erősnek véljük az ötletet, ami csak májusban 8 százalékot menetelt.
  • Új ötletet fogalmaztunk meg a Mol részvényére, kihasználva a május eleji gyengélkedést. A jelentést nem ítéljük meg rossznak, és egyelőre a piaci mozgások is minket igazolnak, majdnem 5 százalékot emelkedett májusban a részvény ötletünk óta.
  • A Graphisoft Park részvényére szintén új ötletet fogalmaztunk meg, bár itt a felszállási engedélyt még nem kapta meg a papír, igaz, főleg hosszú távra fókuszálunk, és a Park kapcsán azért általában kell várni, mire érdemi elmozdulások jönnek.
  • Az arany ugyan nem részvény, mégis remekül szerepelt január óta nyitott ötletünk a hónapban. Végre elindult egy kitörés, technikailag ez kedvező, és azóta a héten még tovább tudott erősödni a nemesfém.

Összességében úgy véljük, hogy az elmúlt hetekben végre megvalósult egy érdemi korrekció, ami sok esetben jó beszállási lehetőségeket hozott bizonyos részvényeknél, ezt mi is igyekeztük kihasználni. Bár a részvénypiaci folyamatokat illetően azért továbbra is óvatosak vagyunk, változatlanul úgy véljük, hogy bizonyos szektorokban van értelme figyelni a lehetőségeket.

Elemzés lezárása: 2019-06-07 15:48
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.