Jól teljesített az elmúlt időben a félvezetőszektor, így a Broadcom is nagy emelkedést mutatott. Fontos szintek előtt tartózkodik az árfolyam, a kormányzati támogatások további lendületet adhatnak a részvénynek, valamint a diverzifikált portfóliójának köszönhetően a kereslet is tartósan erős maradhat a vállalat termékei iránt. További pozitívum, hogy a technológiai szektorban meglepően magas osztalékhozamot biztosít a befektetői számára a cég, így ez hosszabb távon is vonzóvá teheti a papírt.

Sokat javított az idei formáján a Broadcom az elmúlt hetek erős teljesítményének hála. Ugyan a történelmi csúcsok eléréséhez további lendületre lenne még szüksége a részvénynek, azonban a jelenlegi környezetben is jól megállja a helyét az árfolyam, így van még tér előtte a bővülésre.

Az Egyesült Államokban jelentős támogatást szavaztak meg a félvezetőszektor számára, így ebből a Broadcom is profitálhat. A nagy chipgyártók továbbra is jelentősen támaszkodnak az ázsiai országokra, így a technológiai fejlesztés és az innováció érdekében tartja szükségességét a támogatásnak az amerikai kormány.

Az elmúlt három hétben nagyot mozdult el felfele a részvény, így ismét az 50 hetes mozgóátlag közelébe jutott az árfolyam, ezen való átjutás további lendületet adhatna a részvénynek. Az indikátorok is támogatásukról biztosíthatják a részvényt, az RSI is átlépett az 50-es zónán, míg az MACD igencsak közel áll a vételi jelzés beadásához. Ha megjelenne a vételi szignál a grafikonon, az a befektetők számára optimizmusra adhatna okot.

Felfelé az 50 hetes mozgóátlag jelenthet ellenállást, míg ezt követően a történelmi csúcsok meghódításáért indulhatna el az árfolyam. A 632-675 dolláros tartomány mutat akadályt, utoljára tavaly év végén tudott itt tartózkodni az árfolyam, ezt követően indult esésnek a papír. Menedéket a 420, illetve a 465 dollár közötti zóna jelenthet, míg kicsit lejjebb a 200 hetes mozgóátlag is védelmet képezhet.

A Broadcom heti grafikonja (2022. 08. 05. nyitás előtt)

Rövidebb távon is látható a trendfordulat, így egy meredeken emelkedő trendvonal rajzolódott ki a napi grafikonon. Az 50 napos mozgóátlagon való átjutás mindenképp pozitív hír a befektetők számára, így akár az emelkedő trendvonal mentén a 200 napos mozgóátlagot vehetné ismét célba a papír.

Támaszokat, illetve ellenállásokat hasonló szinteken láthatjuk a heti grafikonhoz képest, felfelé a 610 dolláros szint jelentett többször is kihívást az árfolyam számára, így az ezen való átjutás lehet az elsődleges feladata a Broadcomnak. Feljebb a 675 dolláros történelmi csúcs jelenthet még ellenállást. Az 513-514 dolláros szintek a múltban többször is támaszként üzemeltek, azonban egy rövidebb időszakra ez alá is benézett a részvény, így a 465 dolláros szinten húzott fel még védelmet a részvény.

A Broadcom napi grafikonja (2022. 08. 05. nyitás előtt)

A Broadcom értékeltsége egyáltalán nem tűnik túl magasnak, a versenytársakhoz képest is alacsonyabb előretekintő P/E rátával rendelkezik. Jelenleg 13,9-es előretekintő P/E rátán forog a részvény, így ez alapján nem mondható túl drágának a papír. A 671 dolláros konszenzusos célár is arról árulkodik, hogy alulárazott a részvény, ennek elérése 21 százalékos felértékelődést jelentene a jelenlegi árfolyamhoz képest.

Fundamentálisan is stabil lábakon áll a társaság, erről árulkodik az egyre inkább növekvő profit mértéke is. A kereslet továbbra is jelentős a chipek iránt, továbbá a széles spektrumú termékkínálatának hála jobban védve van az egyes iparágak visszaesése következtében is. Erős szerepe van a vezetéknélküli hálózatok fejlesztésében, illetve az adatközpontok innovációjában is.

A technológia szektorban igencsak ritkaságnak számít egy nagy osztalékhozammal rendelkező részvény, így a 3 százalékos évesített osztalékhozamot kínáló Broadcom népszerűségnek örvend a befektetők körében. Továbbá azt sem mondhatnánk, hogy stagnálást mutat a részvény árfolyama, hiszen az elmúlt két évben 80 százalékos hozamot produkált az osztalékokkal együtt a papír. Emellett az elmúlt években dinamikus osztaléknövekedést hajtott végre a társaság, így, ha továbbra is stabilan fennmarad a profitabilitás, akkor akár tovább emelhet a kifizetett osztalék mértékén a jövőben is a vezetőség.

Elemzés lezárása: 2022-08-05 13:08
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Autodesk: Már a 200 napos mozgóátlag felett jár

Grébel Szabolcs | 2022-08-15 15:23
Sokat javult a részvény technikai képe

Magyar blue chipek: Kifogyóban a lendület

KBC Equitas | 2022-08-15 11:47
OTP, Mol, Richter, Magyar Telekom, Opus

9 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022-08-15 08:43
Aramco, magyar gazdaság, forint

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.