Jól alakult az április nyitott ötleteink számára, mivel az ebből álló virtuális portfólió 2,1 százalékos pluszban zárta a hónapot. A februári és márciusi viszonylag gyengébb időszak után így ismét sikerült pluszos hónapot zárni, a 2018-as teljesítmény is sokat javult így ötleteink szempontjából.

Persze a piaci környezet azért támogató volt számunkra, a BUX 2,8, a DAX pedig 4,3 százalékot drágult a hónapban, ráadásul a forint is gyengélkedett az euróval és a dollárral szemben. Egyedül az amerikai S&P 500 mutatott lényegében oldalazást, de forintban számolva itt is érzékelhető volt a plusz. Összességében nagyon enyhe alulteljesítést mutattak így ötleteink áprilisban, azonban az év egészét figyelve még mindig alapvetően jó a teljesítmény az oldalazó piac mellett.

Új ötletként a Tullow Oil jelent meg a portfólióban, az olajipari cég pedig egyelőre nagyon szépen be is váltotta a hozzáfűzött reményeket. Április közepe óta már több mint 15 százalékos pluszt mutat a technikai alapú ötlet, ez nagyban segítette az ötleteket leképező portfóliót is.

Nem szerepelt rosszul a Duna House sem, a társaság ráadásul kedvező előzetes negyedéves adatokat tett közzé. Továbbra is optimisták vagyunk, ráadásul a lakáspiacot érintő hírek csak tovább fűtik az optimizmusunkat.

A Graphisoft Park, a Rába, és az Atrium alapvetően oldalazást mutatott, bár ez defenzív papírként annyira nem meglepő tőlük. Itt is a jelentésekre, és az osztalékokra várunk majd.

Nem tudott formába lendülni a Manchester United részvénye, noha a pályán a csapat azért a rangadókon nem igazán volt rossz formában. A jövő évi BL indulás már biztos, vélhetően meg lesz a második hely, az FA-kupa döntőjébe is bejutott a csapat, összességében tehát nagy panaszra nincs ok. Hosszabb távon továbbra is jó teljesítményt várunk a részvénytől is.

A Wizz Air nem kapott felszállási engedélyt eddig, mármint ami a részvényt illeti. Az viszont pozitívum, hogy a stop szintünk felett lévő zónából rendre pattanni tud a papír a gyengébb periódusok után. Bízunk benne, hogy a kedvező forgalmi adatok mellett, és a közelgő nyári szezon kapcsán hamarosan ismét megindul felfelé a papír. A nyitott ötletekről bővebben itt olvashat.

A piacokkal kapcsolatban egyelőre úgy fest, hogy bejönnek várakozásaink, és a jelentési szezon azért segít stabilizálni a hangulatot. Amerikában valóban többségében kellemes meglepetéseket és szép növekedési adatokat látunk, az elmúlt napokban gyengélkedő euró pedig segít az európai részvényeknek is. Májusban is főleg a jelentésekre kell még figyelni, illetve a makroadatok lehetnek még fontosak.

Elemzés lezárása: 2018-05-04 10:06
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.