Izgalmasan indult az idei év a tőkepiacokon, a főbb indexek látványos visszapattanást mutattak a tavaly év végi nyomott szintekről. Valamennyi főbb index tudott erősödni, a BUX 4,3 százalékot ment januárban, a DAX majdnem 6 százalékkal került feljebb, a tavaly év végén szenvedő S&P 500 pedig közel 8 százalékot menetelt.

Nyitott ötleteink megállták a helyüket ebben a környezetben is, az ebből képzett virtuális portfólió (index) ugyanis 5,3 százalékot tudott erősödni. Közben a három főbb index forintban számított átlagos teljesítménye csak 4,9 százalékos volt, vagyis enyhén sikerült ezt túlteljesítenie az emelkedésben is nyitva lévő ötleteinknek. Ezzel együtt ezt a megközelítést (ahogyan azt már korábbi anyagukban kiemeltük) a jövőben nem igazán fogjuk már használni, mivel a megváltozott piaci környezetben nem annyira fejezi ki jól az ötleteink teljesítményét.

Ötlet neve Típus Irány Kiküldés ideje Teljesítmény kiküldés óta Felértékelődési potenciál Távolság a stoptól
Duna House befektetési long 2017.05.31 16,7% 18,4% 18,8%
Magyar Telekom befektetési long 2018.06.26 16,5% 2,8% 21,3%
Arany befektetési long 2019.01.25 2,3% 18,0% 14,2%

Ötleteink közül a Magyar Telekom remekelt, közel 6 százalékot erősödött a januárban. Ezzel a plusz már 16 százalék feletti, ráadásul elérte korábbi célszintünket is, amit így végül 485 forintra emeltünk.

A Duna House is remek formában volt a múlt hónapban, 3740 forintról 3900 forintig tudott erősödni, köszönhetően a továbbra is igen erős lakáspiacnak, és az előzetes számok sem sikerültek rosszul. Összességében 4,3 százalék volt a plusz januárban.

Új ötletként került be ide az arany, amire főleg hosszabb távon lettünk optimisták, és az idei év egyik nyertesének látjuk. Bővebben itt lehet olvasni az anyagról, viszont egyelőre jól teljesít a nemesfém, még 1284 dollárnál lettünk rá optimisták, azóta pedig már 1320 dollárig jutott el. Durván 3 százalékos volt a plusz azóta.

A fentiek mellett a részvénypiacot illetően változatlan az álláspontunk a korábbi összefoglalókhoz, illetve január végi befektetői klubunkhoz képest.

Elemzés lezárása: 2019-02-05 14:44
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.