Remekül telt az október a tőkepiacokon, ebből kereskedési ötleteink is nagyon sokat tudtak profitálni.  A BUX 6 százalékkal erősödött, de a német és amerikai fő tőzsdeindex is 2-3 százalékos pluszt mondhat magáénak. A nyitott ötleteinket tartalmazó portfólió értéke így közel 4 százalékkal zárt magasabban szeptember végéhez képest. A kedvező hónap után az idei év még szebben fest már, év eleje óta 19,4 százalékot hoztak ötleteink.

A nyitott ötletek között egyébként most nem volt nagy változás, egy új ötletet fogalmaztunk meg, és egy ötletet zártunk le.

  • Target: Igazi hosszú távú sztori lehet a Target, az osztalékot kedvelő befektetők számára is jó választás lehet. Egyelőre a kiküldésnél lévő értéke közelében van a részvény, volt már lejjebb és feljebb is, egyelőre optimisták vagyunk, és hosszú távra tervezünk.
  • Masterplast: Október közepén lezártuk a Masterplast ötletet, kihasználva a részvény körüli felhajtást. Ez nem volt azért rövid sztori, tavaly júniusi még az ötlet, és őszintén szólva azért az idő nagyobbik részében csak oldalazott a kispapír. A mostani felhajtás viszont kapóra jött, emiatt is tartottunk bölcsebbnek lezárni az ötletet, ezzel együtt a 30 százalék feletti plusz azért nagyon szépen fest. Egyébként a 700 forint körüli kiszálló óta már 600 forint alá csúszott vissza a részvény, néha talán tényleg nem érdemes megvárni a stop-losst.

Frissítettük a blue-chipekre vonatkozó kereskedési ötleteket is, mivel közeleg a gyorsjelentés.

  • Mol: Erős negyedévre számítunk, a finomítói környezet is kedvező. A számok pénteken hajnalban jönnek majd, érdemes figyelni azokat. A korábbi stop szintjét közben felfelé módosítottuk.
  • Richter: Itt a rubel gyengélkedésének mértéke a legfőbb kérdés, de összességében azért jó számokra számítunk a cégtől. Fontos tudni, hogy már Orbán Gábor a vezérigazgató, a jelentés utáni információkat emiatt is figyelhetik jobban a befektetők.
  • Magyar Telekom: Nagy izgalmakra most sem számítunk, EBITDA soron visszaesés jöhet. Az eladósodottság és az osztalékkal kapcsolatos előrejelzés azért fontos lehet. Az alacsony hozamkörnyezetben azért vonzó a papír, még ha a fókusz most nem is a Telekomon van a BÉT-en.
  • Duna House: Jöttek harmadik negyedéves mérőszámok, ez alapján a hitelezés még mindig nagyon erősen pörög a cégen keresztül. A lengyel folyamatok egyre szebbek, az ingatlanfejlesztésnél viszont még vannak kérdések. Optimizmusunk töretlen, de azért várjuk a negyedéves jelentést.

Emellett még a Facebook közelgő jelentéséről is írtunk, és megerősítettük korábbi ötletünket. Egyelőre pozitívak vagyunk a céggel kapcsolatban, a mai jelentés pedig nem tántorított el ettől minket. A jelentés és a mozgások miatt célszintünket emeltük, és 200 dollárra húztuk fel.

Itt most ellopom a korábbi havi posztok szövegét: „A fentiek alapján egyelőre van ok az örömre, a többi nyitott ötletnél is optimisták vagyunk. Részletesen egyébként itt érhető el az összes nyitott ötlet teljesítménye, mi pedig bízunk benne, hogy az utolsó két hónap is jól alakul majd ötleteink szempontjából.”

Elemzés lezárása: 2017-11-02 15:07
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.