Áprilisban sem teljesítettek rosszul a részvénypiacok, a főbb külföldi indexek (DAX, S&P 500) 5 százalékos, vagy afeletti eredményt értek el, és a magyar piacon is erősödni tudott a BUX index, igaz, ennél valamivel kisebb mértékben. Akár forintban, akár saját devizában (dollár, euró) nézzük a teljesítményt, azért az áprilisra nem lehet panasz.

Nyitott ötleteink ebből viszont csak részben tudták kivenni a részüket, inkább vegyes teljesítményt jellemezte őket. Főleg ezek most a legfrissebb események ötleteinkkel kapcsolatban:

  • A Tesla ötletünk nem vált be, és végül valamivel több, mint 9 százalékos mínuszban lezárult az ötlet április végén. Különösen fájó, hogy a piacon azért közben nem volt rossz a teljesítmény, és cégspecifikus események miatt került a lejtőre a papír. Bővebben itt írtunk a problémákról. Apróság, hogy a stop elérése után azért még bőven gyengült a papír, tehát nem volt rossz helyen 250 dollárnál, de azért ez sovány vigasz csupán.
  • Az arany sem volt túl jó formában, és bőven távolodik már az 1360 dollár közeli lokális csúcsokról is. Az elmúlt időszakban az erős dollár persze nem kedvezett, de azért idénre ennél jóval többet várnánk az aranytól. Talán egy gyengébb piaci hangulatban azért jobban erőre kaphat majd a nemesfém is.
  • A Vonovia részvényére április végén fogalmaztunk meg új kereskedési ötletet, és bár áprilisban azért nem kapott még szárnyra a részvény, az elmúlt napokban már igen jó formát mutat, amit egy erős jelentéssel is megkoronázott. Hosszú távon így optimisták vagyunk a részvényt illetően.
  • A magyar nyitott ötletek közül a Duna House azért erős volt áprilisban, és egyre magasabb szinteket ér már el. Lassan 4400 forintot is megközelíti a papír, bár a hamarosan esedékes osztalék miatt azért változhat majd a technikai kép. Összességében viszont egyre szebben fest a lassan két éve nyitva lévő kereskedési ötletünk, és jól mozog együtt a részvényesi érték a magyar ingatlanpiaci folyamatokkal is.
  • A Magyar Telekomnál főleg a jelentésre figyelhetünk majd, no meg a közelgő osztalékfizetésre. Az utóbbi időszakban nagy izgalmak nem voltak a részvénynél, 10-20 forintos sávban mozgott a papír. A következő időszak viszont már mozgalmasabb lehet, és arra számítunk, hogy a tavaly június végén megfogalmazott kereskedési ötletünkön tovább hízhat a plusz.

Összességében nem árt figyelni a piaci folyamatokat sem, az elmúlt napok azért valamelyest újra emlékeztették a befektetőket a továbbra sem elhanyagolható kockázatokról. Emiatt mi változatlanul úgy véljük, hogy az óvatosság azért nem rossz stratégia, főleg ilyen elmúlt pár hónap után. Ettől függetlenül az izgalmas lehetőségeket továbbra is aktívan kutatjuk, amiről ügyfeleinket is tájékoztatjuk.

Elemzés lezárása: 2019-05-07 15:30
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.