Nagyot mentek nyitott kereskedési ötleteink augusztusban, a 2017 eleje óta tartó folyamatos összefoglalóink óta a legjobb hónapot zárták. Az aktuálisan nyitott ötleteinkből képzett portfólió (index) közel 7 százalékot drágult augusztusban, amire különösen büszkék vagyunk, mivel az

  • S&P 500 6,1,
  • a BUX index 4,2 százalékot drágult,
  • a DAX pedig 1,5 százalékot esett, forintban számítva.

Különösen jó teljesítményt nyújtott a Manchester United részvénye, ami az augusztust még 20,6 dollárnál kezdte meg, de végül 26,2 dollárnál zárta azt, abszolút történelmi csúcson, másodjára is elérve célszintünket. Forintban számítva a plusz közel 30 százalékos, ami kimagasló teljesítménynek számít egy hónapos időtávon kereskedési ötleteink kapcsán, ha az elmúlt éveket nézzük.

Többi ötleteink is összességében erősek voltak, új ötletként ismét a Tullow Oil emelhető ki, főleg technikai alapokra hivatkozva még augusztus közepén hívtuk fel ügyfeleink figyelmét az olajipari cégre. Egyelőre közel 5 százalékos már a plusz, így egyelőre a második Tullow Oil ötlet is jól alakul, a sikeres áprilisi után.

A defenzívebb papírok annyira nem voltak erősek, persze a Telekom, vagy épp az Atrium azért tudott erősödni, a Duna House továbbra is stagnál, míg a Rába enyhén gyengült, igaz a jelentés sem lett a legerősebb. Összességében a piacnál ezek a defenzívebb részvények kicsivel gyengébben teljesítettek, de ez a javuló hangulatban azért nem is meglepő.

Az év harmada maradt hátra

Augusztus végével így az év kétharmada már lezáródott, ötleteink pedig az idén látott részvénypiaci hullámzások mellett is jól állnak, nagyjából 7 százalékos a teljesítmény. Annak függvényében erős ez a teljesítmény, hogy a magyar tőzsde egyelőre mínuszos évet mutat, 5 százalék feletti a BUX visszaesése év eleje óta, és a DAX index még a forint gyengélkedése mellett is csak pont tavaly év végi értékénél van, forintban. Egyedül az amerikai S&P 500 forintban számított teljesítménye erős, itt 18 százalék feletti pluszt láthatunk. Összességében a három főbb index átlagát véve 4,5 százalékos lenne a forintban számított hozam, ennél pedig ötleteink érezhetően jobban állnak idén is. Nem rossz dolog tehát a földrajzi diverzifikáció, továbbra sem.

Ha a 2017 óta tartó teljesítményt nézzük, továbbra is jó a helyzet. Forintban számítva a DAX 13,8, a BUX 16,3, az S&P 500 pedig 24,5 százalékon áll, az egyenlő súlyok alapján 18,2 százalék az átlag. Ötleteink viszont ennél is jobban állnak, közel 24 százalékos a plusz, és reméljük, hogy a jó teljesítmény az év hátralévő részében is fennmarad. Az aktuálisan nyitott ötleteinket változatlanul ezen az oldalon lehet elérni.

Elemzés lezárása: 2018-09-04 10:15
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.