Már csak egy hónap van hátra az évből, ami eddig remekül sikerül kereskedési ötleteink szempontjából. Ha az ötleteinkből képzett virtuális portfóliót nézzük, akkor közel 20 százalékos a hozam január eleje óta, igaz, a november azért nem lett most annyira erős, de ez bőven magyarázható a piaci viszontagságokkal.

Összességében 1,2 százalékos csökkenés látható a virtuális portfóliónál novemberben. Ezzel együtt látni kell, hogy a BUX index több mint 2 százalékkal csökkent novemberben, a nemzetközi piacokon forintban számolva pedig szintén nem volt túl erős a teljesítmény, az S&P 500 minimálisan erősödött, miközben a DAX nagyjából hasonló mértékben csökkent. A fentiek alapján tehát a körülményekhez képest abszolút nem volt gyenge a teljesítmény.

A nyitott ötletek között nem volt nagy változás, egy új ötletet fogalmaztunk meg, és egy ötletet zártunk le.

  • XLE: Az energiapiaccal kapcsolatban optimisták vagyunk, november elején fogalmaztunk meg új kereskedési ötletet. A kínálati oldal sérülékeny lehet az olajpiacon, miközben most a csökkentett kitermelési időszakot is meghosszabbították. Egyelőre kis pluszt mutat az ötlet.
  • Target: Lezártuk az ötletet, végül 4,7 százalékos mínuszban. A negyedéves gyorsjelentésre szélsőségesen negatív lett a piaci reakció, így pont elérte veszteségvágó megbízásunkat az árfolyam, de úgy véljük, a számok annyira nem lettek rosszak. Némileg visszaigazolja ezt az is, hogy a következő napokban több mint 10 százalékot drágult a papír, persze ettől még az ötlet sajnos veszteséggel zárult.

Frissítettünk több nyitott ötletet is, röviden is tömören:

A külföldi ötleteinket is frissítettük. A Manchester United és a Micron pár hónap alatt is sokat menetelt, itt már a beszállási szint fölé húztuk a veszteségvágó megbízás szintjét. Emellett a Facebook kapcsán is emeltünk a célszinten, és továbbra is optimisták vagyunk.

Mivel már csak egy hónap van hátra az évből, ezért nagyon úgy fest, hogy rendkívül erős lehet 2017 ötleteink szempontjából. Optimisták vagyunk, de azért a piaci korrekció esélye továbbra is fennáll, ezért nem árt figyelni a kockázatkezelésre is. Egyelőre bízunk benne, hogy az utolsó hónap is jól alakul majd ötleteink szempontjából.

Elemzés lezárása: 2017-12-01 11:43
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.