Rendkívül erősen indult az év kereskedési ötleteink szempontjából, miután közel 4 százalékot erősödött nyitott ötleteinkből képzett virtuális portfóliónk. Ez a teljesítmény a tavalyi 15 százalékos eredmény után is kimagaslónak számít, ennyire erős hónap ugyanis csak egyszer volt 2017-ben, a legjobb, októberi eredmény 4 százalékos plusznál állt meg.

Persze a piaci környezet azért támogató volt long ötleteink szempontjából. A magyar BUX index és a német DAX is 2 százalékot erősödött forintban számolva, az amerikai S&P 500 viszont remekelt, és közel 5,5 százalékos pluszt ért el. Igaz persze, a dollár sokat gyengült a forinttal szemben, vagyis a forintban számított hozam már jóval mérsékeltebb volt, itt is 2 százalék látható. Ehhez képest azért a hónap ötleteink számára felülteljesítést hozott.

Januárban egyébként két új ötletet fogalmaztunk meg, még a hónap elején a Daimler részvényét találtunk vonzó szinteken. Egyébként azóta nagyjából a beszállási pont körül áll az árfolyam, de persze nem rövid távra terveztünk a német autógyártóval. Emellett a Magyar Telekomra fogalmaztunk meg újabb újrabeszállót, itt kis plusz azonosítható.

A hónap sztárja egyébként természetesen a Rába volt, január utolsó napjaiban óriásit ralizott a papír, így közel 20 százalékot emelkedett az első hónapban, és a portfóliónk teljesítményéhez is erősen hozzájárult. Emellett a Duna House is szép eredményt ért el, közel 8 százalékot erősödött az év elejéhez képest, köszönhetően az erős negyedéves előzetes számoknak.

Mivel korábbi ötleteink közül egy sem ütődött ki, ezért továbbra is 9 nyitott ötletünk van, ezzel vágunk neki a februárnak is. Látva a jelenlegi piaci helyzetet, azért óvatosak vagyunk újabb célpontok azonosításával, és nem zárjuk ki egy rövid távú korrekció esélyét az elmúlt hónapok szinte töretlen emelkedése után. A nyitott ötletekről bővebben ezen az oldalon olvashat.

Elemzés lezárása: 2018-02-01 15:03
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.