Nem volt túl acélos az októberi hónap a részvények számára, a főbb piacokon lecsúszást lehetett látni, így nyitott ötleteink szempontjából sem a legerősebb hónapon vagyunk túl. Az ebből képzett virtuális portfólió (vagy index) közel 2 százalékot veszített értékéből, bár forintban számolva az S&P 500, vagy a DAX még ennél is jóval nagyobbat, több mint 5 százalékot esett. Emiatt sem voltunk túlságosan aktívak új célpontokat illetően, a kockázatok mérlegelése mellett bölcsebbnek ítéltük meg a kivárást, noha vannak igen jónak tűnő célpontok, melyek egy jobb piaci környezetben szépen elindulhatnak felfelé.

Az viszont kedvező volt a hónap során, hogy a Tullow Oil részvényére még augusztusban megfogalmazott kereskedési ötletet sikerült ismét szépen, 15 százalék feletti pluszban lezárni, ráadásul alig 1 hónap kellett csak a jól teljesítményhez.

Jelenleg nyitott ötleteinkkel kapcsolatban változatlanul optimisták vagyunk, a Telekom kapcsán erős jelentést várunk, és a Duna House előzetes számai is igen jól alakultak. Emellett persze a Rába és a Manchester United számait is várjuk, hasonlóan a héten érkező Atriumhoz.

Az idei évből pedig már csak kevesebb, mint 2 hónap van hátra, ahol a befektetők feltehetően a fordulatban bizakodnak, erre szezonálisan azért volt is már példa a múltban. Ami tény, hogy az idei év közel sem olyan erős, mint tavaly, a DAX több mint 7, a BUX pedig 5 százalék feletti mínuszban van forintban számolva az év eleje óta, bár az S&P 500 azért 12 százalékot erősödni tudott. Így is az látható viszont, hogy ha a három indexet egyelő súlyozással nézzük, akkor nullás az idei év, szemben a tavalyi közel 14 százalékkal.

Ezek miatt nem panaszkodunk ötleteink kapcsán, idén is plusz látható, és a felülteljesítés is tartósnak tűnik az indexekből képzett benchmarkhoz képest, bár ez nyilván csak közelíteni próbálja ötleteink teljesítményét, és nem pontosan tükrözi azt.

Elemzés lezárása: 2018-11-05 15:23
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.