Enyhe gyengüléssel nyitotta a hetet a BUX index, bár a nemzetközi piaci hangulat sem erős. A blue chipek közül csak a Mol árfolyama tud erősödni, az OTP és a Richter gyengébben teljesít, a Magyar Telekom pedig stagnálást mutat. Múlt héten a Standard & Poor’s stabilról negatívra rontotta az ország adósbesorolásának kilátásait, amely negatív hatással volt a forint árfolyamára is, de a részvénypiacon is éreztetheti a hatását.

OTP

A 9700 körüli szintek megállították az OTP emelkedését a gyorsjelentés közzététele után, onnan kisebb korrekció kezdődött, amely a mai napon is folytatódik. A 8000-es szintekről viszont továbbra is határozott felpattanás látható, és alapvetően a fundamentumok sem alakultak rosszul a második negyedévben a gyorsjelentés alapján. Ugyan a kilátások között jelentősebb kockázatok vannak, de a második negyedévben a negatív hatások ellenére csoportszinten az OTP stabil eredményeket hozott, és a Core működés is jól teljesít. Felfele továbbra is a 10000 forintos szintet kellene elérnie az árfolyamnak, ez az első nagyobb ellenállás szint, amelyet a további ralihoz át kellene törnie az árfolyamnak. Míg lefele továbbra is az 50 napos mozgóátlag, illetve a 8000 forintos szint jelenthet támaszt.

Az OTP napi grafikonja (2022. 08. 15. 11:00)

Mol

Valamelyest visszaemelkedett a Mol árfolyama, azonban, ha az elmúlt hetek trendjét nézzük, inkább oldalazás látszódik az árfolyamban. A gyorsjelentés után sem jött meg igazán a lendület, és az olajszállítással kapcsolatos hírek is jelentősebb volatilitást hoztak a részvényárfolyamban. Az olajszállítás újraindulása viszont segített stabilizálni az árfolyamot.

Az árfolyam a 2800 és 2900 forintos szintek körül mozgott az elmúlt hetekben, a 3000-es szintet nem sikerült átlépnie. Ebben az oldalazó trendben a főbb támasz és ellenállásvonalak is változatlanok, tehát a 3000-es szint áttörése jelentene érdemi pozitív jelzést, míg a 2800 forintos szint letörése lehetne negatívabb technikai jelzés.

Az olajárakban szintén egy korrekció zajlik az elmúlt hónapokban, bár a jelenlegi árfolyam még mindig kedvező az energiaszektor számára, a Mol második negyedéves jelentésében pedig látható volt, hogy nagyon magas profitabilitást tud elérni a cég az olcsóbb orosz kőolajnak köszönhetően, még az adóhatások, illetve a hatósági áras üzemanyag mellett is.

A Mol napi grafikonja (2022. 08. 15. 11:00)

Richter

Erős nyáron van eddig túl a Richter, a június közepi 6600 forintos szintekről bőven 8000 forint fölé tudott kerülni az árfolyam, egyelőre pedig a szint tökéletesen tartja a részvényt. Az elmúlt napokban már gyengülést lehetett látni, a jelentés ugyan erős lett, de ezt már a piacok is kvázi beárazták azt megelőzően.

Technikailag az látható, hogy a 8000 forintos szint lehet az elsődleges támasz, majd azt követően akár a 7800 forint körül lévő 200 napos mozgóátlagot is érdemes lehet figyelni. Kedvezőtlen, hogy az indikátorok már lefelé tartanak, eladási jelzések után vagyunk, így egy korrekciós szakaszban járhat a papír, ami részben indokolt is a nagy menetelés után. A fentiek alapján sem tűnne még egészségtelennek a mozgóátlagokig történő korrekció, ugyanakkor a gyengülő forint kedvező hír lehet az exportőr számára.

A Richter napi grafikonja (2022. 08. 15. 11:00)

Magyar Telekom

A Telekomnál a jelentés szintén nem sikerült rosszul, a profit pedig így is igen erős tudott még maradni, hogy egyszeri tételek rontották az eredményt. Az árfolyam is lassan fordulat jeleit kezdi mutatni, de ehhez a mozgóátlag áttörésére is szükség lenne, ráadásul nem csak a 325 forint körüli szintek, hanem a korábban támaszt jelentő 335 forint környéki szinteket is át kellene törnie a részvénynek.

Az indikátorok mindenesetre felfelé tartanak és pozitív divergenciát mutatnak az árfolyammal, ez pedig kedvező jel lehet. Összességében tehát javuló pályán mozog a Telekom, ugyanakkor feltehetően a következő negyedéves jelentéseknél is erős számokra lesz majd szükség a tartósabb jó szerepléshez.

A Magyar Telekom napi grafikonja (2022. 08. 15. 11:00)

Opus

Kisebb pluszban nyitott az Opus árfolyama, azonban továbbra is a 150 forint körüli szinteken mozog az árfolyam. A forgalom viszont nagyon alacsony az elmúlt időszakban, ennek is köszönhető az árfolyam viszonylag mérsékelt mozgása. A 150 forint körüli szint támaszt jelenthet az árfolyamnak, azonban erről a szintről egy határozottabb elpattanásra lenne szükség, míg a hosszabb távú oldalazó, csökkenő trend megtörése még mindig várat magára.

Az Opus napi grafikonja (2022. 08. 15. 11:00)

Elemzés lezárása: 2022.08.15 11:47
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)
A termék célpiaca: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Útjára indulna a Ford

KBC Equitas | 2022.10.07 13:31
Izgalmassá vált a technikai kép

12 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022.10.07 08:41
Amerikai munkaerőpiac, magyar gazdaság, AMD, Mol

Marvell Technology: Javulhat a technikai kép

Grébel Szabolcs | 2022.10.06 16:06
Segíthet a 200 hetes mozgóátlag

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.