Alulteljesítő maradt a múlt héten is a BUX index, ráadásul az összes blue chip csökkent. Ma délelőtt azonban optimistább a hangulat, több részvény is érdekes szinteken tartózkodik, a Mol pedig fontos ellenállásokat próbál áttörni. A gyorsjelentési szezon a fejlett piacokon már elkezdődött, azonban itthon erre még november első hetéig várni kell.

Magyar blue chipek: Izgalmas szinteken a Mol

A) OTP

Enyhe emelkedéssel kezdte a hetet az OTP részvénye, azonban továbbra is 10000 forint alatt tartózkodik az árfolyam. Ezzel még mindig egy csökkenő trendcsatornában jár a részvény. Lefele a támaszt a trendcsatorna alja jelenti, illetve a 8800 forintos szint. Felfelé először a 10000 forintos szintet kellene áttörnie az árfolyamnak, illetve az 50 napos mozgóátlaggal együtt a trendcsatorna felső szárát.

Az OTP eljárást kezdeményezett a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjánál Horvátország ellen, mivel a bank álláspontja szerint Horvátország megsértette a Magyarország és Horvátország közt fennálló beruházásvédelmi egyezményt a devizahitelek kötelező átváltásának előírásával. Az eljárás célja, hogy az OTP horvát leánybankját ért 224 millió kunára becsült veszteség megtérítésre kerüljön. Az OTP a veszteséget azonban korábban már elkönyvelte, azonban jogi úton még visszaszerezné.

Az OTP napi grafikonja (2020. 10. 19. 10:30)

B) Mol

Heti szinten nem volt nagy elmozdulás a Mol részvényénél, az árfolyam 0,3 százalékkal került lejjebb 5 nap alatt, de ezzel is felülteljesítette a BUX indexet és a többi blue chipet. Ma délelőtt közel 1 százalékot emelkedik, és jelenleg nagyon érdekes szinten van az árfolyam. Éppen az 50 napos mozgóátlagot és a fél éve húzódó csökkenő trendvonalat tesztelgeti. Amennyiben sikerülne az áttörés, akkor az 1700 forintos szint is megugorható lehet, és hosszabb távon megcélozhatóvá válhatna az 1900 forintos vagy a 2100 forintos ellenállás is. Lefordulás esetén az 1600 és 1500 forintos szinteket érdemes támaszként figyelni.

Múlt héten is folytatódott a Mol sajátrészvény visszavásárlási programja, keddtől kezdve folyamatosan részt vett a kereskedésben a cég. Pénteken például az összforgalom 17 százalékát ők adták. A Mol a program keretében a részvényállomány legfeljebb 5 százalékát vásárolhatja vissza egy év leforgása alatt.

Célárcsökkentés érkezett a Molra múlt hétfőn a Raiffeisen Centrobank elemzőjétől. A célárat a korábbi 2500 forintról 2150 forintra módosították, de az ajánlás továbbra is vételi. A célárak átlaga 2181 forint, amely 30 százalékos felértékelődési potenciált mutat.

A Mol napi grafikonja (2020.10.19. 10:15)

C) Richter

Próbálkozik a Richter, de egyelőre a trendvonal és a 200 napos mozgóátlag alá van beszorulva a papír, érdemi megindulás még nem jött össze a gyógyszergyártónak az utóbbi napokban. Ez a Jefferies elemzőjén azért aligha múlt, pár nappal korábban már 8750 forintos célárral fogalmazott meg vételi ajánlást a részvényre, amivel a Bloomberg konszenzusában a legoptimistábbnak számít.

A forint utóbbi időszakban látott gyengébb teljesítménye azért segíti az exportcéget, és feltehetően a negyedéves számok sem lesznek majd gyengék november elején. Ezek miatt mi is inkább optimistábbak lennénk, technikailag a 7000 forint körüli szinteket érdemes figyelni, ahol tavasszal és kora nyáron is komoly ellenállást lehetett látni.

A Richter napi grafikonja (2020.10.19. 10:30)

D) Magyar Telekom

Lendületbe továbbra sem tudott kerülni a Magyar Telekom árfolyama, az előző héten pedig csak tovább fokozódott a nyomás a papíron. A 350-355 körüli szintekről viszont mintha kezdődne egy fordulat, augusztus végén, szeptember elején is innen tudott javítani a papír.

Markánsabb hírek nem igazán érkeztek az utóbbi napokban, a gyorsjelentésre néhány hetet még várni kell, a fő kérdések pedig a részvényesi juttatások kapcsán aligha kerülnek gyorsan napirendre, így maradhat a bizonytalanság.

A Magyar Telekom napi grafikonja (2020.10.19. 10:30)

E) Opus

Közel került az egyik fontos támaszához az Opus árfolyama, 220-224 körül egy fontos szint húzódik. Az elmúlt időszakban erről a szintről többször fordulni tudott az árfolyam, viszont ennek letörése esetén egy nagyobb esésre is lehetne készülni akár a 200 forintos szintig. Felfelé az 50 napos mozgóátlag áttörése, valamint a 250 forintos szint leküzdése javíthatná a technikai képet.

Az Opus napi grafikonja (2020. 10. 19. 10:30)

Elemzés lezárása: 2020.10.19 11:33
Időtartam: N/A
A termék célpiaca: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Milyen szektorban van az erő?

Cinkotai Norbert | 2022.11.30 15:24
Mit mutatnak az adatok?

Izgalmas mozgások az olajnál

Grébel Szabolcs | 2022.11.30 11:11
Kereskedési ötletet fogalmazunk meg

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.