Az egyik legerősebb hónapként zárták nyitott ötleteink az augusztust, szeptember azonban a korrekcióról szólt. Az ezekből képzett virtuális portfólió (index) értéke összesen 1,7 százalékot csökkent a hónap során, bár a forintban számított teljesítmény a főbb piacokon szintén enyhén mínuszos volt.

Összességében nagyon minimális alulteljesítésről beszélhetünk, ennek fő oka a Manchester United, aminek árfolyama közel 15 százalékot csökkent a hónap során, a nagyon magasra húzott augusztusi szintek után. A csapat körüli problémák nyomot hagynak az árfolyamon, így mi is óvatosabbak lettünk a jelentés után, feljebb húztuk a stopot, amivel már több mint 20 százalékos pluszt biztosítunk be egy évvel ezelőtt kiküldött ötletünknél.

A Tullow Oil közben remekel a piacon, valósággal szárnyal a papír, augusztus közepén megfogalmazott ötletünk már 20 százalékos pluszt mutat. A héten ezt az ötletet is frissítettük, szintén pluszt biztosítva be.

A Magyar Telekomra vonatkozó ötletünket is frissítettük a hónap elején, ez egyelőre nem áll annyira fényesen, enyhén a beszálló szintje alatt tartózkodik az árfolyam. A frissített fair érték egyébként 464 forint, tehát látunk felértékelődési lehetőséget a részvényben, de hangsúlyozzuk, hogy hosszú távú sztoriról beszélünk a Telekom kapcsán.

Jelenleg 7 nyitott ötletünk van érvényben, és az év hátralévő részében is bízunk ezekben a papírokban. Az ötleteinket tartalmazó virtuális portfólió (index) értéke eddig 5 százalékos pluszt mutat idén, vagyis a mínuszos magyar tőzsde ellenére is jól teljesít. Továbbra is úgy véljük, érdemes a földrajzi diverzifikáció eszközéhez nyúlni, még ha a magyar részvényekre nem is vagyunk pesszimisták. Bővebben erről majd holnapi előadásunkon beszélünk, néhány hely még maradt a rendezvényre.

Elemzés lezárása: 2018-10-02 09:28
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.