Felemás teljesítményt nyújtottak júliusban a tőzsdék, összességében pedig nagy mozgások nem voltak. Az S&P 500 és a BUX index enyhén tudott erősödni, míg a német DAX hasonló mértékben gyengült. Összességében így a hazai részvénybefektetőknek azért nem volt egyszerű dolga, folytatódott az elmúlt három hónapban látott trend, és az év első hónapjai után azért lényegesen nehezebbé váltak a körülmények.

Nyitott ötleteink ennek megfelelően teljesítettek, nagy eltérést nem mutattak a piacon látottaktól. A Magyar Telekom enyhén emelkedett júliusban, és továbbra is úgy véljük, hogy a nyári mélypontok azért idén is vonzó szintek lehetnek, két nyitott ötletünk is érvényben van a részvényre.

A Duna House júliusban némileg megtorpant, de ez az osztalékfizetéssel is magyarázható, és továbbra is 20 százalék körüli a plusz. Az arany az utóbbi napokban látványosan magára talált, és látszólag bejön év eleji jóslatunk, miszerint az arany lehet az egyik nyertes eszközosztály idén a bizonytalanságban. A Lufthansa ötletünk ugyanakkor eddig gyengén teljesít, hiába tudott a vártnak megfelelő jelentést közzétenni a cég július végén.

Összességében továbbra is óvatosak vagyunk, és úgy véljük, hogy a részvénypiacokon azért az idei év meglehetősen hektikus. Emiatt az arany továbbra is vonzó eszköz lehet, miközben a kereskedelmi háború, vagy a gazdasági lassulás azért probléma maradt. Ettől függetlenül azért aktívan figyeljük az izgalmas részvénypiaci lehetőségeket, ezekről pedig adott esetben ügyfeleinket is tájékoztatjuk.

Jelenlegi nyitott ötleteink

Ötlet neve Típus Irány Kiküldés ideje Teljesítmény kiküldés óta Felértékelődési potenciál Távolság a stoptól
Duna House befektetési long 2017.05.31 21,7% 20,6% 16,6%
Magyar Telekom befektetési long 2018.06.26 11,0% 31,0% 9,1%
Arany befektetési long 2019.01.25 16,0% 4,0% 29,6%
Magyar Telekom kereskedési long 2019.05.27 1,4% 13,1% 9,1%
Lufthansa kereskedési long 2019.07.16 -4,8% 24,4% 3,4%
Elemzés lezárása: 2019-08-12 11:06
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.