Nem zártak rossz hónapot a tőzsdék szeptemberben, a főbb indexek összességében azért tudtak emelkedni. A legerősebb a DAX index volt, több mint 4 százalékot ment, míg az S&P 500 valamivel kevesebbet mint 2 százalék, a BUX indexhez nagyon hasonlóan.

Nyitott ötleteink felemásan szerepeltek ebben a hangulatban.

  • A Magyar Telekom például igen jól teljesített, több mint 4 százalékos pluszt ért el szeptemberben, ebben annak is szerepe lehetett, hogy a Digi nem kapott jó híreket az 5G-s aukcióról. A Telekomra két nyitott ötletünk is van, ezek több mint 5, és több mint 15 százalékos pluszt mutatnak a megfogalmazás óta.
  • A Richter ugyanakkor már nem volt ennyire erős. Hiába gyengült ugyanis sokat a forint, ami az exportőr számára jó hír, összességében szeptemberben 1 százalék felett gyengült a gyógyszerpapír. Talán majd a hamarosan érkező jelentés fordíthat a trendeken.
  • Az arany sem volt túl erős, ami azért magyarázható is a valamivel jobb piaci hangulattal. A nemesfém árfolyama 1520 dollárról csökkent egészen 1480 dollár közelébe, de azért még így is jól áll év eleji ötletünk, és az arany 15 százalékos pluszt ért el eddig.
  • Új ötletként fogalmaztuk meg a Molt és az Apple-t, előbbi enyhe mínuszban, utóbbi enyhe pluszban áll a megfogalmazás óta. A nyomás a magyar piacon azért továbbra is fennáll, ez nem segít az olajpapírnak, noha a gyenge forintárfolyam (például a dollárral szemben azért kedvező). Az Apple kapcsán főleg a termékbemutató miatt váltunk optimistává, és akár új csúcsokat sem tartunk kizártnak.
  • A Duna House ötletet közben lezártuk, közel két és fél év után, és 20 százalékos volt a teljesítmény, ha az osztalékokat is figyelembe vesszük. Összességében tehát jól teljesített a részvény, noha az utóbbi hónapok már nem annyira voltak erősek. Hosszabb távon ettől függetlenül azért optimisták maradunk a részvényre.

Augusztusi összefoglalónkban kiemeltük, hogy a nyári korrekciók után van esély arra, hogy az ősz valamivel jobb lehet a részvénypiacokon. A szeptember alapján egyelőre ezt visszaigazolva látjuk, és a jelentési szezon is jobb lehet a korábbi negyedévekhez képest, ami szintén segíthet. Ettől függetlenül persze azért vannak kockázatok, amik okozhatnak még izgalmakat.

Ötlet neve Típus Irány Kiküldés ideje Teljesítmény kiküldés óta Felértékelődési potenciál Távolság a stoptól
Magyar Telekom befektetési long 2018.06.26 15,3% 25,7% 13,6%
Arany befektetési long 2019.01.25 15,3% 4,7% 13,8%
Magyar Telekom kereskedési long 2019.05.27 5,7% 8,6% 13,6%
Richter befektetési long 2019.08.29 0,3% 19,1% 9,4%
Mol kereskedési long 2019.09.17 -3,8% 16,9% 2,4%
Apple befektetési long 2019.09.24 1,7% 13,1% 10,6%
Elemzés lezárása: 2019-10-02 14:23
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.