Újabb remek hónapon vannak túl nyitott ötleteink, miután azt ezt leképező portfólió értéke 2,5 százalékkal nőtt a hónapban. Annak ellenére is sikerült növekedést elérni, hogy jelentős a magyar papírok súlya, a BUX pedig 2 százalékos visszacsúszást szenvedett el. Segített persze, hogy a nemzetközi tőzsdék most erősek voltak az augusztusi gyengélkedés után, az S&P 500 2, az európai piacok pedig nagyjából 4 százalékkal erősödtek. Kedvezőnek értékeljük a forint újbóli gyengülését, a dollárral szemben 2 százalékos volt a romlás, ez a külföldi befektetéseknek jót tesz.

Ezzel a harmadik negyedév összességében igen erősre sikerült, az év eleje óta pedig már közel 15 százalékot hoztak ötleteink:

Szeptemberben több két új ötletet is megfogalmaztunk, egyet hosszabb távra, egyet pedig főleg technikai alapokra helyezve rövidebb távra, így több befektetési stílus számára is látható új célpont. Emellett meglévő ötleteinknél is küldtünk frissítéseket, és szép pluszokban is sikerült lezárni néhányat.

  • Devon Energy: Főleg technikai képre alapozva fogalmaztuk meg ezt az ötletet, és valósággal szárnyalt a részvény egész szeptemberben. Az előző hét végén mindössze három hét alatt 14 százalékos pluszban lezártuk az ötletet, rövid távon közel vannak az ellenállások, emiatt megelégszünk a célszint elérésével.
  • MCHI ETF: Valósággal szárnyal a kínai részvényekre megfogalmazott ötletünk, már 25 százalék feletti a plusz. Mivel itt is főleg a technikai képre hivatkozva írtunk még március végén ,ezért aktívan menedzseljük az ötletet, ismét stoppot húztunk, és már 16 százalékos a bebiztosított rész.
  • OTP: Pozíciót menedzseltünk az OTP-nél is, miután a múlt hét keddi vérengzés során aktiválódott stop-loss megbízásunk. Szerencsére ügyfeleink nem bánkódhattak, mivel 15 százalékos pluszt mutatott a pozíció kiküldés óta.
  • Manchester United: Egy hosszú távú befektetési sztori a labdarúgás és a tőzsde szerelmeseinek. Egyelőre 8 százalékot erősödött már az árfolyam fél hónap alatt, ez nem is csoda, miután a csapat 10 meccséből 9-et megnyert, és csak egyszer került sor döntetlenre. Közben a gyorsjelentés sem vette el a befektetők kedvét, az árfolyam két éves csúcs közelében, hasonlóan a szurkolók lelkesedéséhez.
  • Micron Technology: Remek negyedéveken van túl a Micron, és már 2015 közepén felhívtuk ügyfeleink figyelmét a jónak ígérkező fundamentális fordulatra. Sajnos a mélypontról lemaradtunk, most azonban az évtizedes csúcsok áttörése után van még lehetőség profitálni a menetelésből. Úgy fest a szerencsével sem állunk most hadilábon, mivel a péntek déli megfogalmazás óta máris 3,5 százalékot erősödött a papír.

Itt most ellopom az augusztusi poszt szövegét: „A fentiek alapján egyelőre van ok az örömre, ráadásul a többi nyitott ötletnél is optimisták vagyunk. Részletesen egyébként itt érhető el az összes nyitott ötlet teljesítménye, mi pedig bízunk benne, hogy az utolsó három hónap is jól alakul majd ötleteink szempontjából.”

Elemzés lezárása: 2017-10-02 11:43
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.