Kereskedelmi tárgyalások: Donald Trump szerint már nagyon közel a megállapodás Pekinggel, a napokban a folyamatosak a telefonos egyeztetések a két ország között, a hírek pedig tovább táplálhatják az optimista hangulatot a piacokon is. Az európai határidős indexek alapján pedig enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés.

Egyesült Államok: Lakáspiaci adatok érkeztek tegnap az Egyesült Államokból, amelyekből kiderült, hogy az elmúlt 3 hónap különösen jól sikerült az új lakások eladása szempontjából. Szeptemberben és októberben 12 éve nem látott szintre, 730 ezer fölé emelkedett az eladott új lakások száma. A kedvező lakáspiaci adat mellett viszont enyhén gyengült a fogyasztói bizalmi index, az elemzők nagyobb emelkedésre számítottak az előző 125,9 pontos értékről, azonban a tényadat 125,5 lett novemberben.

Indexek: Kis lépésekkel emelkedtek tegnap az amerikai tőzsdék, az S&P 500 újabb csúcson zárt 0,2 százalékos emelkedéssel. Szintén hasonló mértékben emelkedett a Dow Jones és a Nasdaq is. Európában inkább a stagnálás volt a jellemző a tegnapi napon, a DAX néhány pontos mínuszban zárt, míg a CAC és az FTSE 100 minimális pluszban.

BUX: A magyar tőzsde gyengébben teljesített tegnap, a BUX index 1,2 százalékos mínuszban zárt. Ugyan az OTP közel maradt a csúcsokhoz és 14300 forinton zárt, a Mol részvénye 2,6 százalékkal csökkent, illetve a Richter is 2 százalékos mínuszban zárt. A Magyar Telekom pedig továbbra is a 440 forint körüli szinteken oldalaz, tegnap nem változott a záróra a hétfőihez képest, így 442 forinton áll a részvényárfolyam.

Richter: Bevezette Japánban a Richter licenc partnere a bioszimiláris teriparatide készítményt. A gyógyszert a Mochida Pharmaceutical és a Richter közösen fejlesztette ki, és a csontritkulás kezelésére szolgál. A gyógyszer szeptemberben kapott forgalomba helyezési engedélyt, és most kerül majd bevezetésre. A hír enyhén pozitívnak tekinthető, Európában pedig már augusztusban bevezetésre került a gyógyszer.

Duna House: Közzétette harmadik negyedéves jelentését a Duna House, a csoport 324 millió forintos üzemi eredményt ért el, amelyhez a lengyelországi tevékenység 62 millió forinttal járult hozzá, ezzel pedig az év első kilenc hónapjának eredménye is már pozitív lett. A menedzsment viszont a korábbi eredmény előrejelzés sávjának alsó harmadába várja az éves core adózott eredményt.

Makroadatok: Itthon a munkanélküliségi ráta októberi értékét teszi közzé a KSH, míg az Egyesült Államokban a munkanélküliségi kérelmek mellett a második olvasatú GDP adatok alakulására figyelhetünk.

Elemzés lezárása: 2019.11.27 08:37
Időtartam: N/A
A termék célpiaca: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A pénzügyi eszközök értéke, ára vagy a belőlük származó jövedelem változhat, illetve az árfolyamváltozások ezeket befolyásolhatják. Ezen változások következtében a pénzügyi eszközökbe történő befektetés értéke csökkenhet. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat. Weboldalunk látogatói az anyagainkban feltüntetett pénzügyi instrumentumok tekintetében az azokban megjelölt célpiacon kívülre is eshetnek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A marketingközleményben említett pénzügyi eszközök, illetve befektetési stratégiák nem alkalmasak minden befektető számára. Az abban szereplő vélemények és ajánlások nem veszik figyelembe az egyes ügyfelek egyéni helyzetét és személyes körülményeit, pénzügyi helyzetét, ismereteit, tapasztalatait, céljait vagy igényeit, valamint nem hivatottak konkrét pénzügyi eszközöket vagy befektetési stratégiákat ajánlani az egyes befektetőknek. A marketingközlemény elsősorban olyan befektetők számára készült, akiktől elvárható, hogy befektetési döntéseiket saját maguk, önállóan hozzák meg és döntsenek a marketingközleménnyel érintett pénzügyi eszközökbe történő befektetés célszerűségéről, figyelembe véve különösen az árat, a lehetséges veszélyeket és kockázatokat, saját befektetési stratégiájukat, valamint saját jogi, adózási és pénzügyi helyzetüket. A marketingközlemény maga nem képezheti a befektetési döntések egyetlen alapját.

A befektetőnek a befektetés alkalmasságának megítélése szempontjából szükséges lehet saját felelősségre szakmai tanácsot kérnie, ideértve az adótanácsadást is, az elemzésben nevesített vagy ajánlott pénzügyi eszközökkel, egyéb befektetési eszközökkel, befektetési stratégiákkal kapcsolatban.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

10 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2023.11.30 08:40
Amerikai gazdaság, Kína, infláció, kötvényhozamok

Indulásra kész a Wizz Air?

Varga Dániel | 2023.11.29 14:01
Izgalmasan fest a technikai kép

8 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2023.11.29 08:38
Dollár, nemesfémek, kriptodevizák, gyorsjelentések

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.