Indexek: Nem volt egyértelmű irány tegnap a fejlett részvénypiacokon. Nyugat-Európában a londoni börzeindex 0,2 százalékot emelkedett, a többi tőzsdén enyhe csökkenés volt tapasztalható. Az amerikai indexek esetében alig volt elmozdulás. Nagy elmozdulásra a ma reggeli nyitáskor sincs kilátás a határidős indexek alapján.

Makrostatisztika: Tegnap a decemberi németországi IFO hangulatindex pozitív meglepetést okozott, a 96,3-es adat felülmúlta a 95,5-es várakozást, és a korábbi értékhez képest is jobb. A mai nap az amerikai munkaerőpiaci statisztikákra érdemes majd figyelni.

Donald Trump: Tegnap tartotta az amerikai törvényhozás alsóháza a Trump elnök eltávolítását célzó impeachment eljárásról a szavazást, ahol a várakozásnak megfelelően a demokrata többség támogatta az indítványt. Az elnök eltávolításához viszont januárban a szenátusnak is meg kell ezt szavazni, ahol a republikánus többség miatt ennek nagyon kicsi az esélye, így továbbra is nagy a valószínűsége, hogy Donald Trump kitöltheti a hivatali idejét. A dollár nem is nagyon reagált a hírre, az EURUSD ma reggel 1,113.

BUX: A magyar piac jelentősen felülteljesítette a fejlett részvénypiacokat, a BUX 1,4 százalékkal emelkedett. A nagyok közül kiemelkedően jó volt a Richter 2,9 százalékos emelkedéssel, de másfél százalékkal feljebb került az OTP is. Az Opus viszont tegnap 0,2 százalékot csökkent, hiába jött egy bejelentés a pannonhalmi tanuszoda kialakításáról szóló 851 milliós projekt elnyeréséről.

OTP: Csányi Sándor a HVG-nek adott interjújában beszélt az OTP-ről, a bank akár kivonulhat a szlovák piacról, amely az OTP adózott eredményének az 1 százalékát tette ki idén. A magyar lakáspiacról pedig elmondta, hogy 2020-ban kis korrekciót vár, drámait viszont nem.

Micron: Tegnap tette közzé a Micron Technology a 2020-as pénzügyi évének első negyedéves eredményeit. Árbevétel-soron 5,14 milliárd dollárt ért el a vállalat, mely az előző éves számoktól jelentősen elmarad, ugyanakkor ez az egész szektor idei gyengélkedését tükrözi, és az elemzői várakozásokat valamelyest így is sikerült felülmúlni. A nettó eredmény 548 millió dollár lett a negyedévben, mely 48 centes részvényenkénti eredményt jelent. Sanjay Mehrotra elnök-vezérigazgató optimista volt a jövőt tekintve, mely összhangban van az iparági várakozásokkal. Várakozása szerint a következő negyedév lesz a ciklikus lassulás alja, ezt követően pedig újra növekedésnek indulhat a piac, ahol a Micron is jól pozícionálja magát. Ma este a Nike gyorsjelentését érdemes figyelni.

Elemzés lezárása: 2019-12-19 08:31
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.