Továbbra sincsenek jó formában a részvények, így a defenzívebb szektorokat érdemes figyelni. Az egészségügyi cégek tegnap felülteljesítőek voltak, a Johnson & Johnson részvénye pedig az utóbbi több mint egy hónapban igen stabilan szerepelt. Bár ma kisebb mínusz jöhet majd, a technikai kép érdekesen fest, így nem árt figyelni a papírt.

Érezhetően felülteljesítőek voltak tegnap az egészségügyi cégek az amerikai piacon, a Johnson & Johnson (JNJ) részvénye emelkedni tudott annak ellenére is, hogy a piaci hangulat alapvetően negatív volt. Összességében is elmondható, hogy az elmúlt 1-3 hónapban az egészségügyi cégek jobban tartották magukat a piacnál, és a jelenlegi tőzsdei folyamatok alapján pedig lehet rá esély, hogy a nemzetközi hangulat érdemben nem javul majd, a mai folyamatok is erre utalnak.

Augusztus 12-e óta viszont a JNJ részvénye javarészt inkább stagnált, főleg az utóbbi hetek fordulata után. Közben az S&P 500 azért jelentősen visszacsúszott, több mint 12 százalékos volt a mínusz, összességében tehát komoly felülteljesítés mutatkozott. Mivel az érdemi rövid távon fordulat esélye továbbra sem annyira magas még, ezért érdemes lehet figyelni a JNJ részvényét is.

Technikailag látható, hogy igen erős támaszokról sikerült fordulni az utóbbi hetekben, a 161 dollár környéke még a 158 dolláros erős támasz elérése előtt jelentett megállót. Mivel nagyjából 2,5 hónapig egy csökkenő trendcsatornában mozgott a papír, ezért az ebből való kitörés most igen pozitívnak tűnik, ezt pedig bár elsőre sikertelenül kísérlete meg a részvény, most látszólag erősebbnek tűnik már, még akkor is, ha ma kisebb mínusz várható nyitáskor.

Az ellenállások rövid távon a mozgóátlagok lehetnek, az 50 napos 168, a 200 napos pedig 172 dollár körül található. Ezzel együtt a múltban ezek annyira nagy jelentőséggel nem bírtak, így inkább a hosszabb távon érvényes csökkenő trendvonalat érdemes figyelni, ami 176-177 dollár magasságában húzódik egyelőre.

Kedvező jel, hogy az MACD és az RSI indikátorok alapvetően felfelé trendelnek, vagyis már egy ideje emelkedést mutatnak, ami a pozitív divergencia kapcsán a részvényre nézve is egy pozitív jel lehet. A támaszokról és a csatornából való fordulás után így feljavult a kép, a következő kereskedési napokon pedig az lehet fontos, hogy a csatornából való kitörés sikeres maradhasson egy negatív hangulatban is. Ha ez mégsem sikerülne, akkor persze jelentősen romlana a kép.

A Johnson & Johnson napi grafikonja (2022.09.23. nyitás előtt)

A heti grafikon sem unalmas, mivel itt egy hosszabb távon is érvényes erős támasz is azonosítható, amiről fentebb is írtunk. Összességében ezeket most nem érte el a papír, egyelőre a fordulat fentebbről valósult meg, de a támasz ereje így is fontos tényező, főleg, ha marad a negatív tőzsdei légkör. A távolabbi kép alapján pedig akár a 180-185 dollár közötti ellenállások is megfigyelhetőek, melyek a mostani szintektől már távolabb találhatóak.

Itt az indikátorok kapcsán látni kell, hogy egyelőre még nem mutatnak erős fordulatot, de az MACD már közelít egy vételi szignál felé, az RSI pedig enyhe fordulatot kezd mutatni az utóbbi hetekben. Alapvetően a papír az elmúlt években ilyen korrekció után már szépen tudott felfelé indulni, így a szintekről akár erre is sor kerülhet.

Az elemzői célárakat látva szintén elmondható, hogy összességében a részvénytől felértékelődést vár a konszenzus, és jelenleg majdnem 12 százalékkal haladja meg a tegnapi záróárat a Bloomberg konszenzusa. Az pedig szintén nem rossz hír, hogy az idei év során 190 dollár körül mozogtak a célárak, tehát látványos csökkentésre nem került sor, nem húzták a célárakat az árfolyam után, így stabilnak nevezhető a konszenzus.

A Johnson & Johnson heti grafikonja (2022.09.23. nyitás előtt)

Elemzés lezárása: 2022.09.23 14:30
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)
A termék célpiaca: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Útjára indulna a Ford

KBC Equitas | 2022.10.07 13:31
Izgalmassá vált a technikai kép

12 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022.10.07 08:41
Amerikai munkaerőpiac, magyar gazdaság, AMD, Mol

Marvell Technology: Javulhat a technikai kép

Grébel Szabolcs | 2022.10.06 16:06
Segíthet a 200 hetes mozgóátlag

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.