Mozgalmas hónapon vannak túl kereskedési ötleteink, júniusban egy új ötletet fogalmaztunk meg, és kettőt is lezártunk. Ezzel egyébiránt véget ért az első fél év is, és itt is a júniusra jellemző felemás érzéseink vannak.

Júniusban az OTP részvényére lettünk optimisták, és 12 000 forintnál fogalmaztunk meg rövid távú kereskedési ötletet. Sajnos a piaci gyengélkedés nem segített, és elérte a stop szintünket az árfolyam, hogy aztán azóta magára találjon a papír, és rövid távon nagyot emelkedjen. Ez persze benne van a pakliban.

Nem volt sok szerencsénk a Vonoviával sem, ahol pont az elmúlt hetekben lett igen borús a hangulat a berlini bérleti díjak befagyasztása miatt. Persze az ingatlanos cégeknél ez a kockázat mindig valamennyire érezhető, de azért ilyen mértékű piaci reakcióra nem számítottunk, némileg túlzásnak értékeljük ezt. A stop szint elérése után egyébként itt is szép megindulást láthattunk, itt is igen pechesek voltunk tehát.

A fentiek mellett ugyanakkor még nyitott ötleteink nem teljesítettek rosszul. A Telekomnál mindkét ötlet pluszban áll, a Mol is tartja magát, a Duna House változatlanul nagy pluszt mutat, míg az arany szintén szépen magára talált, és több éves csúcsra emelkedett. Közben a Graphisoft Parkra vonatkozó ötletet júliusban lezártuk, és alig egy hónap alatt 10 százalékot ment a Park, ami remek teljesítménynek számít.

Jelenleg így 5 nyitott ötletünk van az év második felének kezdeténél. A májusi anyagban felhívtuk rá a figyelmet, hogy az akkori korrekciók azért nem tűnnek rossz lehetőségnek, ez be is következett az indexek szintjén. Most úgy látjuk, hogy a jelentési szezon előtt azért viszonylag magasan vannak az indexek, miközben a jelentési szezon azért első ránézésre nem tűnik annyira erősnek, legalábbis az előrejelzések alapján. Már csak ezért is érdemes lesz tehát figyelni a negyedéves számokat.

Jelenlegi nyitott ötleteink

Ötlet neve Típus Irány Kiküldés ideje Teljesítmény kiküldés óta Felértékelődési potenciál Távolság a stoptól
Duna House befektetési long 2017.05.31 25,2% 9,8% 28,1%
Magyar Telekom befektetési long 2018.06.26 11,8% 29,9% 10,0%
Arany befektetési long 2019.01.25 8,3% 11,4% 21,0%
Mol kereskedési long 2019.05.13 0,3% 19,1% 1,3%
Magyar Telekom kereskedési long 2019.05.27 2,3% 12,2% 10,0%

Frissítve: 2019.07.09

Elemzés lezárása: 2019-07-09 16:10
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.