Igen jól teljesítettek nyitott ötleteink augusztusban, holott a piacokon egyáltalán nem volt erős a hónap, és valamennyi nagyobb tőzsdeindex, illetve a BUX is mínuszban zárt. Az S&P 500 végül 1,8, a DAX 2,1, a BUX pedig 2,4 százalékot veszített értékéből.

Ötleteink viszont ezt nem nagyon érezték meg, főleg az arany volt nagyon erős, ami csak augusztusban 7,5 százalékot drágult. Még ennél is erősebb a teljesítmény, ha a forint gyengülését is figyelembe vesszük a dollárral szemben, így már majdnem 10 százalékos lenne a július vége óta látott plusz. Az aranyról részletesen itt írtunk, és továbbra is úgy véljük, hogy mind fundamentálisan, mind technikailag jól fest a történet.

A magyar piacon nyitott ötleteink voltak a Telekomra és a Duna House-ra, itt vegyes a kép. Míg a Telekom augusztusban minimálisan gyengült és továbbra is sávozást mutat, addig a Duna House enyhén erősödött, és a jelentése sem sikerült rosszul. Igaz persze, hogy a forgalom itt azért továbbra sem túl magas.

Új ötletet jelent a hazai piacon a Richter, az elmúlt hetek gyengébb szereplése után már optimistává váltunk 4800 forint körül, és úgy véljük, hogy az év második fele azért erősebb lehet, már csak a gyengébb forint miatt is. Egyelőre jól áll az ötlet, mivel 5000 forintig erősödött az utóbbi napokban a gyógyszergyártó árfolyama.

Szintén új ötletet jelentett augusztus végén a Planet Fitness is, amiről ezt megelőzően már részletesen is írtunk. Az egészséges életmódot propagáló vállalatban hosszú távon nagy potenciál lehet, az ötlet pedig pár nap alatt is érezhető pluszba kapcsolt.

Ami a részvénypiacokat illeti, a nyári hónapok azért elhozták azt a gyengébb periódust, amire az év eleji gyors megugrások után figyelmeztettünk. A volatilitás nem volt alacsony, a hozamok pedig összességében nem voltak láthatóak. Ezzel együtt úgy véljük, hogy az ősz azért ennél már erősebb lehet, a jelentési szezon is javulhat a korábbiakhoz képest, a monetáris politika pedig alkalmazkodónak tűnik. Ettől függetlenül azért az aranyat továbbra sem temetnénk.

Jelenlegi nyitott ötleteink

Ötlet neve Típus Irány Kiküldés ideje Teljesítmény kiküldés óta Felértékelődési potenciál Távolság a stoptól
Duna House befektetési long 2017.05.31 19,4% 23,3% 14,1%
Magyar Telekom befektetési long 2018.06.26 11,0% 31,0% 9,1%
Arany befektetési long 2019.01.25 19,3% 1,2% 17,8%
Magyar Telekom kereskedési long 2019.05.27 1,4% 13,1% 9,1%
Planet Fitness befektetési long 2019.08.27 3,2% 15,8% 12,7%
Richter befektetési long 2019.08.29 1,0% 18,4% 10,1%

frissítve: 2019.09.03

Elemzés lezárása: 2019-09-03 15:09
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.