Szépen teljesítettek a részvénypiacok októberben, a főbb indexek erősödéssel fejezték be a hónapot. Az S&P 500 2 százalékkal került feljebb, míg a DAX index 3,5 százalékot tudott javítani. A nyertes azonban a hazai befektetők szempontjából is fontos indexeknél a BUX lett, közel 4 százalékot tudott javítani.

Ötleteink ebben a környezetben nem teljesítettek rosszul, sőt, többen közülük valódi szárnyalást mutattak be:

Korábbi összefoglalóinkban kiemeltük, hogy a nyári korrekciók után van esély arra, hogy az ősz valamivel jobb lehet a részvénypiacokon. A szeptember és az október alapján egyelőre ezt visszaigazolva látjuk. A monetáris politika által adott reakciók, és a továbbra sem túl optimista pozícionáltság segítheti a tőzsdéket az év hátralévő részében is, bár ettől függetlenül persze azért vannak kockázatok, amik okozhatnak még izgalmakat.

Jelenlegi nyitott ötleteink

Ötlet neve Típus Irány Kiküldés ideje Teljesítmény kiküldés óta Felértékelődési potenciál Távolság a stoptól
Magyar Telekom befektetési long 2018.06.26 15,1% 26,0% 13,4%
Arany befektetési long 2019.01.25 13,8% 6,1% 12,4%
Magyar Telekom kereskedési long 2019.05.27 5,4% 8,8% 13,4%
Richter befektetési long 2019.08.29 14,4% 4,5% 24,7%
Mol kereskedési long 2019.09.17 1,4% 10,9% 8,0%
Apple befektetési long 2019.09.24 17,5% -2,1% 27,8%

Frissítve: 2019.11.08

Elemzés lezárása: 2019-11-08 15:36
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.