Nem fékezett a részvénypiac februárban sem, kiemelkedően kezdték az évet a főbb tőzsdék, ebből pedig nyitott ötleteink is tudtak profitálni. Az ötleteinkből álló virtuális portfólió (index) több mint 8 százalékot erősödött már idén, mivel valamennyi elképzelésünk eddig a megfelelő piaci fogadtatásra talált. Közben egyébként a BUX, a DAX, és az S&P 500 forintban számított teljesítménye átlagosan 7 százalékos pluszt mutat.

  • 1) Legutóbb épp a Duna House mutatott nagy szárnyalás, a remek negyedik negyedéves és 2018-as számok, valamint a kimagasló, 250 forintos osztaléktervek bejelentése után már 4 200 forintig szárnyalt az árfolyam. Nyitott ötletünk ezzel már majdnem 30 százalékos pluszt mutat 2017 májusa óta, és várakozásaink szerint ez még tovább folytatódhat.
  • 2) A Magyar Telekom szintén jó híreket közölt februárban, szintén osztalékot emeltek, és részvényenként 27 forintot fizethetnek ki. Közben a folyamatok is jó irányba mutatnak, ez alapján pedig nagyobb felértékelődés is reális lehet a telekomcégnél.
  • 3) Az arany árfolyama sem teljesít rosszul januári ötletünk megfogalmazása után. Bár az utóbbi napok nem voltak túl erősek, azért az árfolyam még mindig 1310 dollárnál áll, bőven az 1285 dolláros megfogalmazás felett. Az év hátralévő részében ennél erősebb teljesítményt várunk.

Összességében úgy véljük, hogy a részvénypiacok erősödése azért nagyon látványos volt, és a piaci szereplők jelentős részét meglephette, főleg az esés mértéke után. Emiatt a volatilitás továbbra sem alacsony, és változatlanul egy változékonyabb piaci környezetre kell készülni. Az osztalékalapú befektetések a fentiek függvényében nem tűnnek rossz választásnak, és az aranyban is változatlanul hiszünk. Ettől függetlenül vannak fundamentálisan izgalmas sztorik, és a technikailag izgalmas szituációkról is folyamatosan küldjük elképzeléseinket ügyfeleink számára.

Ötlet neve Típus Irány Kiküldés ideje Teljesítmény kiküldés óta Felértékelődési potenciál Távolság a stoptól
Duna House befektetési long 2017.05.31 28,0% 7,1% 31,3%
Magyar Telekom befektetési long 2018.06.26 16,1% 3,1% 20,9%
Arany befektetési long 2019.01.25 1,7% 18,7% 13,6%
Elemzés lezárása: 2019-03-01 14:27
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

10 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022-07-01 08:36
MNB, infláció, kriptodevizák, Micron

Gyengébb környezetben tartja magát a McDonald’s

Cinkotai Norbert | 2022-06-30 13:57
Idén felülteljesítő a részvény

7 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022-06-30 08:37
Forint, európai infláció, amerikai gazdaság

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.