Nyomott hagyott ötleteinken a mozgalmas február, a kereskedési és befektetési tippjeinkből álló portfólió hozama ugyanis enyhe visszaesést mutatott, 2 százalékos volt a visszacsúszás. Ezt viszont nem tartjuk rossz teljesítménynek, mivel az amerikai piac 4, a német piac pedig közel 6 százalékot esett, és a magyar BUX is több mint 5 százalékot veszített értékéből. Összességében tehát a piacon látottaknál jobban muzsikáltak ötleteink.

A felülteljesítés pedig még jobban látható, ha az első két hónapot figyeljük. A volatilitás visszatért a piacokra, és miközben az amerikai S&P 500 másfél százalékot tudott erősödni december vége óta, addig a német DAX és a BUX index is több mint 3 százalékot gyengült. Ezzel szemben az ötleteiket leképező portfólió közel 2 százalékos pluszt mutat, vagyis annyira azért nem viselt meg minket a mozgás.

Persze azért abszolút értelemben nem volt erős a február, több ötletünk is veszteséggel ütődött ki:

  • Az Allergan részvényére február közepén fogalmaztunk meg vételi ötletet, de nem tudott profitálni a javuló hangulatból, tegnap pedig aktiválódott a stop-loss, noha a kis osztalék azért jött rosszul a héten.
  • A Daimler ötletünk sem járt jobban, a február elején látott piaci nyomás elsöpörte az ötletet, ami végül 8 százalék feletti mínuszban zárult.
  • A Mol árfolyamát is megütötték a jelentés után, és végül mindkét ötletünk lezárult. A decemberi újra beszálló így 8 százalékos mínuszban zárult le, míg a tavalyi április ötlet közel hasonló pluszban záródott le.

Ezzel együtt profitáltunk egy short típusú kereskedési ötletből is, miután a Snap részvényére a jelentés utáni őrületet követően pesszimista ajánlást fogalmaztunk meg. Pár nap alatt 6 százalékot esett a részvény értéke, ráadásul a tőkeáttételes certifikátok segítségével ennél nagyobb eredményt is lehetett realizálni. Ez is segített abban, hogy a piaci teljesítményhez képest felülteljesítést érjünk el.

A jövőt illetően most is sok a bizonytalanság, feltehetően az elmúlt hetek eseményeinek hosszabb távon is lehet hatása, és a volatilitás magasabb maradhat a korábban tapasztalt szinteknél. Ez viszont nem kell, hogy elvegye a befektetők kedvét a részvényektől, a rövid távú, taktikai pozíciók felértékelődhetnek, hosszú távra pedig az esések után akár jó beszállási pontok is adódhatnak. A hozamokat persze nem árt figyelni, az elmúlt hónapokban itt azért vannak fontosabb változások. Nyitva egyelőre 7 ötletünk van, ezek alapvetően már szép hozammal állnak a kiküldés óta, bővebben ezekről itt lehet olvasni.

Elemzés lezárása: 2018-03-01 10:53
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.