Piacok: A határidős indexek nem mutatnak nagy elmozdulást ma reggel, de inkább kisebb mínuszok látszódnak a főbb piacokon. A kínai piacok sem mutatnak túl nagy erőt, a koronavírusos esetek számának növekedése is negatív hír, hiszen egy esetleges nagyobb leállás ismét visszavethetné a gazdaság növekedését. Pénteken egyébként nem volt rossz a hangulat a tőzsdéken, így Európában is pluszban zártak a fontosabb indexek, valamint a magyar BUX index is 1 százalékkal került magasabb szintekre. Itthon az OTP teljesített legjobban, hiszen több mint 2 százalékos emelkedéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját. Egyelőre úgy tűnik, hogy az amerikai piacok is kissé megtorpanhatnak, az S&P 500 index is egyre inkább közelíti a 200 napos mozgóátlagát, itt érdemes lesz figyelni, hogy sikerül-e áttörnie, esetleg ismét lefordul, és elindul a lokális mélypontok felé újból. 

A héten az amerikai piacok zárva tartanak csütörtökön ünnepek miatt, emellett pénteken is csak rövidített kereskedési idő áll majd rendelkezésre a befektetők számára.

Olaj: Nagy eséseket produkálták az olajpiacok, így a WTI árfolyama már 80 dollár alá is besüllyedt, de a Brent is 86 dolláros szinteken mozog. Egyre inkább enyhül a kínálati nyomás, emellett a kínai kereslet sem túl erős az utóbbi időben, ezen pedig a növekvő koronavírusos esetek száma sem segít. A befektetők továbbra is a recesszió megjelenésétől tartanak, ez pedig nem segít az olajárak emelkedésében.

Forint: Valamelyest vissza tudott erősödni a forint, így a 415 forintos szintektől eltávolodott az EURHUF árfolyama. Jelenleg 406-407 forint körül mozog a devizapár, az EU-s pénzekről való döntés határideje egyre közelebb van, így a befektetők is ennek eredményére várhatnak. A magyar deviza helyzetén nem segít, hogy a dollár ismét erősödésbe kapcsolt, így már 1,03 dollár alatt láthatjuk az EURUSD árfolyamát.

Kriptodevizák: Folytatódik a kriptopiacok gyenge szereplése, hiszen továbbra is nagy a bizonytalanság az FTX körül, így a kriptodevizák sem tudnak igazán emelkedést mutatni. A Bitcoin ismét a 16 ezer dolláros szintek letörésén dolgozik, de az Ethereum is egyre csak közelíti az 1000 dolláros, lélektanilag is fontos támaszszintet. 

Disney: Ismét Bob Igert nevezték ki a Disney élére, aki a jelenlegi Bob Chapek vezérigazgatót váltja. Iger korábban több mint 4 évtizedet töltött el a cégnél, valamint 15 éven keresztül dolgozott vezérigazgatóként, így nem számít ez új terepnek számára. A befektetők örülhetnek, hiszen sikeres időket zárt vezetése alatt a Disney, így akár új költségcsökkentő döntéseket hozhat meg majd. 

Mol: Mától az értesülések alapján körülbelül 200 kútra nem szállít üzemanyagot a Mol, már korábban jelezte a társaság, hogy kénytelen lesz szigorító lépéseket tenni, annak érdekében, hogy biztosítani tudják az ország megfelelő ellátását. A Dunai Finomítóban közben karbantartást kell végrehajtania a cégnek, így ez jelenleg 60 százalékos kapacitás mellett működik az ATV értesülései szerint.

OTP: Megemelte az OTP-re vonatkozó célárát tegnap a Morgan Stanley elemzője. Az új célár így már 12300 forint, ami több, mint 16 százalékkal magasabb a jelenlegi piaci árnál. Az ezt megelőző ajánlás még eladási volt 8800 forintos célár mellett, viszont most már a részvény tartását ajánlják.

Heti makroadatok: Holnap tart kamatdöntő ülést az MNB, azonban várhatóan nem változtat az alapkamat mértékén, majd a döntéssel kapcsolatos kommentek lehetnek érdekesek. Ezenkívül Európa-szerte PMI-adatokra figyelhetünk a hét folyamán, továbbá közzéteszi mind a Fed, mind az EKB a legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvét. Emellett az Egyesült Államokból a lakáspiaccal és a kereskedelemmel kapcsolatos adatok is érkeznek. A fontosabb eseményeket összegyűjtöttük weboldalunkon.

Elemzés lezárása: 2022.11.21 08:41
Időtartam: N/A
A termék célpiaca: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

7 fontos hír ma délután

KBC Equitas | 2023.02.03 15:28
Amerikai munkaerőpiac, kötvényhozamok, devizák

Nem hozta a várakozást az Apple

Cinkotai Norbert | 2023.02.03 15:20
Nem örülnek a befektetők a jelentésnek

Pesszimistább jövőkép az Amazonnál

Mohácsi Mihály | 2023.02.03 15:10
Nem segítenek a magas költségek

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.