Piacok: Elakadt az emelkedés a piacokon, elsősorban a bányászcégek részvényei csökkentek, azonban ez kihatott az általános piaci hangulatra is. Az európai tőzsdék mérsékelt mínuszban zártak, kivétel volt a DAX index, amely kisebb pluszban tudott zárni. Az Egyesült Államokban szintén csökkentek az indexek, alulteljesítő volt a Nasdaq egy százalékos mínusszal. Ma az amerikai munkaerőpiaci adatokra figyelnek a befektetők, amelyekben további pozitív meglepetést lehetne várni a tegnapi ADP-statisztikák után. Az európai piacokon az amerikai munkaerőpiaci adatok előtt kisebb mínuszok látszódnak, így az elmúlt napok emelkedése kifulladhat a hét végére. 

BUX: A 16000 forintos szint felett zárt az OTP, és a Mol emelkedése is feljebb húzta a magyar tőzsdét, emellett a Richter is 2 százalék feletti pluszban zárt, így jelentősen felülteljesítő volt a BUX index az európai piacokhoz képest csütörtökön, az 1,47 százalékos erősödéssel. A Richter részvényei ma már osztalékszelvény nélkül forognak. Újabb céláremelés érkezett az OTP-re, a VTB Capital 19000 forintra emelte a korábbi 14600 forintos célárát vételi ajánlás mellett. Ezzel a konszenzus az OTP részvényére 17000 forintra változott, amely közel 1000 forinttal magasabb a tegnapi záróárfolyamnál.

USA munkaerőpiac: A tegnapi ADP foglalkoztatottsági adat pozitív meglepetést okozott. Májusban 978 ezerrel bővült a foglalkoztatottak száma, miközben áprilisban csak 654 ezerrel. Az előzetes várakozások alapján 680 ezerre számítottak. A heti munkanélküli segély kérelmek számában is újabb csökkenés következett be, az elmúlt héten már kevesebb mint 400 ezer kérelmet nyújtottak be az USA-ban, a pontos szám 385 ezer volt. 

EU PMI: Nem történt nagy változás a felülvizsgált PMI-adatokban az Eurózóna legnagyobb gazdaságaiban. A szolgáltatószektorban is rendre bővülés látszódik a spanyol, olasz, francia és német mutatókban. Németországban és Olaszországban enyhébb bővülés mutatkozik, míg a francia szolgáltatószektor erősebb növekedést mutat az 56,6 pontos PMI mutatóval.

Nemesfémek: Letörte tegnap az 1900 dolláros szintet az arany árfolyama, és ma reggel már az 1860 dolláros szintet is érintette. Az ezüst esése még jelentősebb volt, amely a 28 dolláros szintet törte le. A nemesfémek teljesítményének nem tett jót, hogy a dollár tegnap erősödésnek indult.

Olaj: Az EIA tegnapi közlése szerint a múlt héten 5,08 millió hordóval csökkent az amerikai olaj-készletállomány, a konszenzus 2,53 millió volt, így ez nagy pozitív meglepetés a kereslet erősségére vonatkozóan. Az adat után az olajárak felpattantak, és a Brent ma reggel is 71 dollár fölött van.

Amerikai-kínai kapcsolatok: Joe Biden tegnap kiterjesztette a feketelistás kínai cégekre vonatkozó rendeletetet, amelyekbe tilos az amerikai befektetés. A listán a kínai hadsereghez vagy megfigyeléshez köthető vállalatok vannak, köztük a Huawei is.. Az új rendelet szerint 59 cégbe tilos a befektetés, a korábbi Trump-listán 48 cég szerepelt. Ezzel a Biden-kabinet a Trump-éra Kína-politikáját látszik követni, ez pedig nem jó jel az amerikai-kínai kapcsolatok szempontjából.

Lululemon: Tegnapi gyorsjelentésében az amerikai sportszergyártó a várakozásokat meghaladó 1,23 milliárd dolláros bevételt tett közzé, a növekedést segítette, hogy az otthoni fitness ruházat iránt továbbra is nagy volt az érdeklődés. A profit is nagyot ugrott, az egy évvel ezelőtti 0,23 dolláros EPS 1,14 dollárra javult, és a menedzsment prognózisa is erősebb lett a vártnál.

Elemzés lezárása: 2021.06.04 08:39
Időtartam: Rövid táv (néhány hét)
A termék célpiaca: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Képes újabb varázslatra a Disney?

Varga Dániel | 2023.03.21 11:55
Emelkedésre készülne a részvény

8 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2023.03.21 08:37
Forint, kötvényhozamok, európai autóipar, Mol

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.