Piacok: Folytatták tegnap a lejtmenetet az európai indexek, a DAX és a Stoxx Europe 600 is 1 százalékos mínuszban zárta a napot. Az USA-ban vegyes volt a kép, az S&P 500 kisebb mínuszban, a Nasdaq 100 azonban közel egy százalékos pluszban zárt, a Russel 2000 pedig 1 százalékkal csökkent. A BUX index stagnált tegnap, az OTP és a Mol 1 százalékos emelkedéssel felfelé, a Richter és a Magyar Telekom azonban lefelé húzta az indexet. Ma reggel a határidős indexek további csökkenést mutatnak Európában és az USA-ban is.

Microsoft: Vártnál erősebb számokat tett közzé a vállalat, az elemzők 35,75 milliárd dollár árbevételre számítottak, a cég viszont 37,15 milliárdot ért el. A részvényenkénti eredmény 1,55 dollár helyett 1,82 dolláros lett, ami éves szinten is szép növekedést jelent. A felhő alapú szolgáltatások iránt továbbra is erős a kereslet, ami sokat segített. Az árfolyam ennek ellenére zárás után kisebb mínuszba csúszott végül, így a korábbi pluszokat is visszaadta.

Airbnb: A Nasdaq-on jöhet tőzsdére a vállalat, derült ki friss hírekből. Bár konkrét dátum nem hangzott még el, a korábbi hírek a decemberi debütálásról szóltak, így a következő hetek ebből a szempontból is izgalmasak lehetnek. A napokban derült ki továbbá, hogy a 2-1 arányú részvény felaprózás után a papírokat 34,88 dollárra értékelték be.

Deutsche Bank: Pozitív meglepetést okozott a Deutsche Bank, mivel a harmadik negyedéves jelentésében 182 millió eurós profitról számolt be. Az elemzők még ebben a negyedévben is 100 millió euró körüli veszteségre számítottak. A bank bevételei a tavalyi évhez képest 5,3 milliárd euróról 5,9 milliárd euróra növekedtek, emellett pedig jelentős költségcsökkentés zajlik a banknál. A működési költségek 5,2 milliárd eurónál alakultak, amely alacsonyabb a tavalyi szintnél, a kockázati költségek pedig 273 millió eurót tettek ki a negyedév során.

AMD: Az Intellel ellentétben továbbra is erős számokat tudott közölni az AMD, ráadásul a félvezető szektorban az elmúlt időszak egyik legnagyobb felvásárlására készül a cég a Xilinx megvételével. A chipgyártó szinte minden soron felülmúlta a várakozásokat, erősen teljesített a PC és a szerver szegmens is. Ráadásul a kilátások sem rosszak az év végére, hiszen például a játékkonzolokban is AMD chipeket használnak, így az Xbox és PS5 eladásaitól pedig plusz növekedést várnak.

Sony: A Sony legújabb konzoljával kapcsolatban pedig a vállalatnak az a célkitűzése, hogy 7,6 millió darabot adjon el március végéig. A vállalat egyébként a negyedéves gyorsjelentését is közzétette, amelyben a legfontosabb talán az, hogy megemelte az idei évre vonatkozó előrejelzését a cég a továbbra is erős játék szegmensnek köszönhetően. A negyedév során újabb 900 ezer előfizetővel bővült a PlayStation Plus szolgáltatás, valamint az előrendelések alapján jelentős kereslet mutatkozik a PS5 konzolra is.

Olaj: Az API jelentése szerint múlt héten 4,6 millió hordóval emelkedett az amerikai olajkészlet-állomány, ez jóval magasabb mint az elemzők által várt 1,2 milliós növekedés. Ez pedig felerősíti a kereslet gyengesége miatti félelmeket, amelyeket a koronavírus elleni korlátozások szigorítása is fokoz. Ma reggel a WTI és a Brent is jelentős, 3 százalék körüli mínuszban áll, de még érdemes figyelni délután a hivatalos EIA-statisztikát a múlt heti amerikai olajadatokról.

USA makroadatok: A Conference Board fogyasztói bizalomindexe a várt javulás helyett kisebb romlást mutat 100,9-es értékével októberben a szeptemberi javulás után. A jelenlegi helyzetre vonatkozó alindex jelentősen javult, a szeptemberi 98,9 pontról 104,6-ra. A várakozások azonban romlottak, és 102,9-ről 98,4-ra csökkent. A szeptemberi tartós fogyasztási cikkek rendelési adatai, melyek tegnap érkeztek, még pozitív meglepetést okozott, havi összevetésben közel 2 százalékkal bővültek a megrendelések.

Elemzés lezárása: 2020.10.28 08:35
Időtartam: N/A
A termék célpiaca: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A pénzügyi eszközök értéke, ára vagy a belőlük származó jövedelem változhat, illetve az árfolyamváltozások ezeket befolyásolhatják. Ezen változások következtében a pénzügyi eszközökbe történő befektetés értéke csökkenhet. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat. Weboldalunk látogatói az anyagainkban feltüntetett pénzügyi instrumentumok tekintetében az azokban megjelölt célpiacon kívülre is eshetnek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A marketingközleményben említett pénzügyi eszközök, illetve befektetési stratégiák nem alkalmasak minden befektető számára. Az abban szereplő vélemények és ajánlások nem veszik figyelembe az egyes ügyfelek egyéni helyzetét és személyes körülményeit, pénzügyi helyzetét, ismereteit, tapasztalatait, céljait vagy igényeit, valamint nem hivatottak konkrét pénzügyi eszközöket vagy befektetési stratégiákat ajánlani az egyes befektetőknek. A marketingközlemény elsősorban olyan befektetők számára készült, akiktől elvárható, hogy befektetési döntéseiket saját maguk, önállóan hozzák meg és döntsenek a marketingközleménnyel érintett pénzügyi eszközökbe történő befektetés célszerűségéről, figyelembe véve különösen az árat, a lehetséges veszélyeket és kockázatokat, saját befektetési stratégiájukat, valamint saját jogi, adózási és pénzügyi helyzetüket. A marketingközlemény maga nem képezheti a befektetési döntések egyetlen alapját.

A befektetőnek a befektetés alkalmasságának megítélése szempontjából szükséges lehet saját felelősségre szakmai tanácsot kérnie, ideértve az adótanácsadást is, az elemzésben nevesített vagy ajánlott pénzügyi eszközökkel, egyéb befektetési eszközökkel, befektetési stratégiákkal kapcsolatban.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Megindulna a Starbucks

Mohácsi Mihály | 2023.06.06 15:20
Historikus támaszról fordult az árfolyam

Támaszról fordulna az AbbVie?

Varga Dániel | 2023.06.06 13:56
Az indikátorok nyújthatnak támogatást

8 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2023.06.06 08:35
Forint, kriptodevizák, EKB, Apple

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.