Piacok: Folytatták tegnap a lejtmenetet az európai indexek, a DAX és a Stoxx Europe 600 is 1 százalékos mínuszban zárta a napot. Az USA-ban vegyes volt a kép, az S&P 500 kisebb mínuszban, a Nasdaq 100 azonban közel egy százalékos pluszban zárt, a Russel 2000 pedig 1 százalékkal csökkent. A BUX index stagnált tegnap, az OTP és a Mol 1 százalékos emelkedéssel felfelé, a Richter és a Magyar Telekom azonban lefelé húzta az indexet. Ma reggel a határidős indexek további csökkenést mutatnak Európában és az USA-ban is.

Microsoft: Vártnál erősebb számokat tett közzé a vállalat, az elemzők 35,75 milliárd dollár árbevételre számítottak, a cég viszont 37,15 milliárdot ért el. A részvényenkénti eredmény 1,55 dollár helyett 1,82 dolláros lett, ami éves szinten is szép növekedést jelent. A felhő alapú szolgáltatások iránt továbbra is erős a kereslet, ami sokat segített. Az árfolyam ennek ellenére zárás után kisebb mínuszba csúszott végül, így a korábbi pluszokat is visszaadta.

Airbnb: A Nasdaq-on jöhet tőzsdére a vállalat, derült ki friss hírekből. Bár konkrét dátum nem hangzott még el, a korábbi hírek a decemberi debütálásról szóltak, így a következő hetek ebből a szempontból is izgalmasak lehetnek. A napokban derült ki továbbá, hogy a 2-1 arányú részvény felaprózás után a papírokat 34,88 dollárra értékelték be.

Deutsche Bank: Pozitív meglepetést okozott a Deutsche Bank, mivel a harmadik negyedéves jelentésében 182 millió eurós profitról számolt be. Az elemzők még ebben a negyedévben is 100 millió euró körüli veszteségre számítottak. A bank bevételei a tavalyi évhez képest 5,3 milliárd euróról 5,9 milliárd euróra növekedtek, emellett pedig jelentős költségcsökkentés zajlik a banknál. A működési költségek 5,2 milliárd eurónál alakultak, amely alacsonyabb a tavalyi szintnél, a kockázati költségek pedig 273 millió eurót tettek ki a negyedév során.

AMD: Az Intellel ellentétben továbbra is erős számokat tudott közölni az AMD, ráadásul a félvezető szektorban az elmúlt időszak egyik legnagyobb felvásárlására készül a cég a Xilinx megvételével. A chipgyártó szinte minden soron felülmúlta a várakozásokat, erősen teljesített a PC és a szerver szegmens is. Ráadásul a kilátások sem rosszak az év végére, hiszen például a játékkonzolokban is AMD chipeket használnak, így az Xbox és PS5 eladásaitól pedig plusz növekedést várnak.

Sony: A Sony legújabb konzoljával kapcsolatban pedig a vállalatnak az a célkitűzése, hogy 7,6 millió darabot adjon el március végéig. A vállalat egyébként a negyedéves gyorsjelentését is közzétette, amelyben a legfontosabb talán az, hogy megemelte az idei évre vonatkozó előrejelzését a cég a továbbra is erős játék szegmensnek köszönhetően. A negyedév során újabb 900 ezer előfizetővel bővült a PlayStation Plus szolgáltatás, valamint az előrendelések alapján jelentős kereslet mutatkozik a PS5 konzolra is.

Olaj: Az API jelentése szerint múlt héten 4,6 millió hordóval emelkedett az amerikai olajkészlet-állomány, ez jóval magasabb mint az elemzők által várt 1,2 milliós növekedés. Ez pedig felerősíti a kereslet gyengesége miatti félelmeket, amelyeket a koronavírus elleni korlátozások szigorítása is fokoz. Ma reggel a WTI és a Brent is jelentős, 3 százalék körüli mínuszban áll, de még érdemes figyelni délután a hivatalos EIA-statisztikát a múlt heti amerikai olajadatokról.

USA makroadatok: A Conference Board fogyasztói bizalomindexe a várt javulás helyett kisebb romlást mutat 100,9-es értékével októberben a szeptemberi javulás után. A jelenlegi helyzetre vonatkozó alindex jelentősen javult, a szeptemberi 98,9 pontról 104,6-ra. A várakozások azonban romlottak, és 102,9-ről 98,4-ra csökkent. A szeptemberi tartós fogyasztási cikkek rendelési adatai, melyek tegnap érkeztek, még pozitív meglepetést okozott, havi összevetésben közel 2 százalékkal bővültek a megrendelések.

Elemzés lezárása: 2020.10.28 08:35
Időtartam: N/A
A termék célpiaca: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek. A KBC Securities a jogszabályoknak megfelelően elvégzi az értékesített termékek célpiaci vizsgálatát. A vizsgálat keretében értékeli a termékek jellemzőit, valamint az ügyfelekről rendelkezésére álló – megfelelési teszt kitöltése révén megszerzett - információkat.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Képes újabb varázslatra a Disney?

Varga Dániel | 2023.03.21 11:55
Emelkedésre készülne a részvény

8 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2023.03.21 08:37
Forint, kötvényhozamok, európai autóipar, Mol

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.