Piacok: Európában kisebb, 1 százalék alatti mínuszban zártak a főbb indexek, és a BUX is ehhez hasonló teljesítményt ért el. Amerikában azonban emelkedni tudtak a tőzsdék, a Nasdaq 1 százalékkal került feljebb, amivel felülteljesítő volt, de a Russel 2000 is emelkedett. Ma reggel az ázsiai piacok szintén pluszban járnak, és a határidős DAX is kisebb emelkedést mutat.

MNB: Magyar szempontból a nap legfontosabb eseménye az MNB kamatdöntő ülése lesz, amelyen a várakozások szerint a jegybank ugyan nem fog változtatni az irányadó rátákon, azonban fontos lesz figyelni a jegybank gazdasági előrejelzéseire, mivel a héten érkezik a júniusi inflációs jelentés is. A forint egyelőre mérsékelt gyengüléssel várja a kamatdöntő ülést az euróval szemben, az árfolyam 347 körül ingadozik a reggeli órákban.

EU makroadatok: Ma délelőtt piacnyitás után érkeznek az Eurózónából a beszerzési menedzser index adatok, amelyek közül főként a francia és a német PMI adatokra érdemes figyelni. A májusi 30-35 körüli értékekről a konszenzus alapján már kisebb mértékű visszaesést jelezhetnek a mutatók 40-45 pont körüli szinteken.

USA makroadatok: Mai napon az Egyesült Államokból is a beszerzési menedzser indexekre figyelhetünk, amelyekben a várakozások szerint júniusban bár nagyobb mértékű javulás következhetett be. A feldolgozóiparban 50-es értékre számít a konszenzus, amely már stagnálást jelezne a visszaesés helyett, illetve a szolgáltató szektorban is 48-as értékre számítanak, amely csak enyhe mértékű visszaesést jelezne.

Nemesfémek: 1750 dollár felett jár az arany, ezzel pedig megközelítette a májusban felállított idei csúcsát. Az ezüst is egy közel egy hónapja tartó konszolidációs folyamatban van, jelenleg 17,7 dollár körül jár az árfolyam. Ha a mostani sávokból felfelé törnek ki a nemesfémek, akkor újabb menetelés vehetné kezdetét. Az aranybánya részvények is korrigáltak az elmúlt hetekben, tegnap pedig már felfelé törtek ki, amiről tegnap bővebben írtunk is.

Koronavírus: Amerikában egyre nyilvánvalóbb, hogy újraindult a járvány terjedésének gyorsulása, az áprilistól június elejéig tartó csökkenő trend emelkedésbe fordult. A napi esetszámok hét napos mozgóátlaga a 20 ezer körüli pár héttel korábbi mélypontjáról már újra a 30 ezret közelíti, mely nem csak a szélesebb körű tesztelés miatt van, ugyanis a pozitív tesztek aránya is újra felfelé fordult. A halálozások száma, ami késleltetett az esetszámokhoz képest, még csökkenő trendet mutat. Globálisan 142 ezer új esetet jelentettek tegnap.

Appeninn: Több részesedés változást is bejelentett a társaság ma reggelre. A Solum-Invest Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft-ben az Appeninn részesedése 51 százalékra csökkent, miután 24,5 százalékos üzletrész a DH Invest Zrt. tulajdonába került. Emellett bejelentették, hogy a társaság tulajdonába került a Dreamland Holdings Zrt. 75 százalékos üzletrésze.

Elemzés lezárása: 2020-06-23 08:33
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.