Piacok: Az európai piacok a kezdeti emelkedés után délutánra mínuszba fordultak, annak ellenére, hogy kedvező PMI adatok érkeztek Németországból és Franciaországból. A DAX 0,7, míg a CAC 0,4 százalékos mínuszban tartózkodik. A BUX index eddig 0,5 százalékot esett, a blue chipek közül a leggyengébben eddig az OTP teljesít. A határidős amerikai részvényindexek mérsékelt elmozdulást vetítenek előre piacnyitásra. 

Európai PMI: Az IHS Markit közzétette a német és a francia PMI adatokat ma délelőtt, amelyek jobbak lettek a vártnál. Franciaországban a szolgáltatószektori index 50 fölé emelkedett, amely már kis bővülést jelez előre, a feldolgozóipari index pedig 59,2, amely szintén jobb mint a várt. Németországban a feldolgozóipari PMI még erősebb lett 66,4 pontra nőtt az előző havi 65,8 pont után. Ezzel szemben a szolgáltatószektor indexe 50,1-re csökkent, ami gyengébb, mint az 51 pontos elemzői konszenzus. Az amerikai PMI adatok délután fognak érkezni, az elemzők bővülést várnak minden szektorban.

Daimler: Közzétette reggel a gyorsjelentését a Daimler, amely az eredménysoron felülmúlta a várakozásokat. A tisztított EPS 3,1 euró lett, amely jobb, mint a várt 2,79 eurós részvényenkénti nyereség. A bevételek megegyeznek az elemzői konszenzussal, 41 milliárd eurót ért el a Daimler. Az utóbbi 10 százalékkal emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest, részben a Kínában tapasztalt kedvező piaci környezetnek köszönhetően. A kilátásokkal kapcsolatban a német cég az autó és tehergépkocsi divíziójának, valamint a mobilitási divíziójának marzsaira vonatkozó egész éves várakozásait felemelte. A befektetők kedvezően fogadták a gyorsjelentést, napközben 1,2 százalékos pluszban is volt az árfolyam, ez délutánra 0,2 százalékra mérséklődött.

Snap: A Snap is nyilvánosságra hozta a negyedéves számait, amely jelentősen felülmúlta a várakozásokat. Az elemzők előzetesen 6 cent részvényenkénti veszteséget prognosztizáltak, az EPS kereken 0 cent lett. A bevételek is jobban sikerültek a vártnál, 770 millió dollárt értek el a várt 743 millió dollárral szemben. A felhasználók számában is megverte a konszenzust, ami 274 millió volt.  A Snap 280 millió aktív felhasználóról számolt be, ami közel 6 százalékkal több, mint a februárban jelentett 265 millió. Továbbá egy év alatt ez a szám 22 százalékkal nőtt.  A Snap árfolyama a nyitás előtti kereskedésben 4,6 százalékos pluszban van. 

American Express: Az American Express közzétette nyitás előtt az első negyedéves gyorsjelentését, amely vegyesres sikerült. Részvényenkénti nyereség 2,74 dollár let, meghaladva az 1,61 dolláros elemzői konszenzust. Ugyanakkor a pénzügyi szolgáltató társaság bevétele kissé elmaradt az előrejelzésektől. Az eredményt 1,05 milliárd dollár hitelezési céltartalék felszabadítás segítette, amelyet a makrogazdasági környezet javulása tett lehetővé. Az American Express 2,2 százalékot estek a nyitás előtti kereskedésben.

Koronavírus: Egyre nagyobb aggodalmak övezik az indiai helyzetet, miután tegnap rekordszámú, közel 314 835 új fertőzöttel ismét rekordot döntött India napi esetszáma. Nagy-Britannia és Kanada az elmúlt napokban bejelentette, hogy teljesen felfüggesztik a légi közlekedést az ázsiai országgal. A fertőzés ilyen mértékű elterjedése mögött, egy ott helyben kialakult új mutáció okozza.

Bitcoin: A bitcoin árfolyama nagyot zuhant az elmúlt órákban, most már 50 ezer dollár alatt van egy bitcoin értéke. A nagy esés mögött a törökországi Thodex kriptotőzsde körüli botrány állhat, ugyanis elérhetetlenné vált az oldala és a befektetők nem tudnak hozzáférni a számláikhoz, és a pozícióikat sem tudják lezárni. Mindemellett az is kedvezőtlenül hathatott a piaci hangulatra, hogy a Bloomberg szerint Joe Biden jelentős tőkenyereség-adó növelést tervez.

Elemzés lezárása: 2021-04-23 14:53
Időtartam: N/A

Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Autodesk: Már a 200 napos mozgóátlag felett jár

Grébel Szabolcs | 2022-08-15 15:23
Sokat javult a részvény technikai képe

Magyar blue chipek: Kifogyóban a lendület

KBC Equitas | 2022-08-15 11:47
OTP, Mol, Richter, Magyar Telekom, Opus

9 fontos hír ma reggel

KBC Equitas | 2022-08-15 08:43
Aramco, magyar gazdaság, forint

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!

Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.