TISZTELT ÜGYFELÜNK!

A Fióktelep Lakossági ügyfelei részére az Európai Parlament és a Tanács a lakossági befektetési csomagtermékekkel, illetve biztosítási alapú befektetési termékekkel kapcsolatos kiemelt információkat tartalmazó dokumentumokról szóló 1286/2014/ EU Rendelete (PRIIPS) alapján 2018. január 1. napjától az Ügyfél rendelkezésére bocsátja a rendelet hatálya alá tartozó ún. „lakossági befektetési csomagtermékek” Kiemelt Információkat tartalmazó dokumentumát (Key Information Document - KID).

A rendeletben foglaltak értelmében KID-et ún. csomagolt befektetési, illetve biztosítási termékekhez kapcsolódóan kell elkészíteni, ami a Fióktelep termékpalettája esetében az alábbi termékcsoportokat jelenti:

  • Befektetési alapok
  • ETF-ek
  • Certifikátok, warrantok
  • Határidős termékek

A KID-et az adott termék kibocsátója készíti és célja alapvető információk bemutatása az adott pénzügyi eszközről, összehasonlíthatóság biztosítása érdekében. A KID-et a Fióktelep köteles a Lakossági ügyfél rendelkezésére bocsátani.

A befektetők védelme, illetve jogszabályi előírások betartása érdekében abban az esetben, amikor a Fióktelep az adott KID-köteles termék vonatkozásában nem rendelkezik KID-del, a megbízás teljesítését nem teszi lehetővé ügyfelei számára (tekintettel arra, hogy ha nem rendelkezik KID-del az adott pénzügyi eszköz, úgy a hivatkozott rendelet által előírt „rendelkezésre bocsátási” kötelezettséget Fióktelepünk nem tudja teljesíteni).

A Fióktelep által használt KID adatbázis folyamatosan frissül, ugyanakkor a Fióktelep nem tudja garantálni azt, hogy az újonnan létrehozott KID-köteles termék esetében a vonatkozó KID azonnal, illetve kibocsátása napján kerül be az adatbázisba. A Fióktelep ugyanakkor minden ésszerű lépést megtesz annak érdekében, hogy a Fióktelepnél elérhető legtöbb pénzügyi eszközök rendelkezzen KID-del.

 

A KID ÜGYFÉL RÉSZÉRE TÖRTÉNŐ RENDELKEZÉSRE BOCSÁTÁSÁNAK MÓDJA

Fióktelepünk kötelessége a KID ügyfél részére történő rendelkezésre bocsátása, amire elsősorban az ügyletkötést megelőzően kerül sor a WebBroker / MobilBroker alkalmazásokon keresztül.

Abban az esetben azonban, ha távközlési eszköz útján - így hangrögzített telefonon keresztül - biztosított kapcsolat során a KID rendelkezésre bocsátása nem lehetséges, Ön előzetesen hozzájárulhat ahhoz, hogy e dokumentumot az Ön részére a Fióktelep az egyedi ügylet megkötését követően továbbítsa csak, ahelyett, hogy az egyedi ügyletet késleltetné annak érdekében, hogy a kiemelt információkat tartalmazó dokumentumokat az ügyletkötést megelőzően megkaphassa.

E nyilatkozat megtétele természetesen nem jelenti azt, hogy konkrét ügylet esetében Ön ne kérhesse, hogy még az egyedi ügylet megkötése előtt kézhez kaphassa és elolvashassa a kiemelt információkat tartalmazó dokumentumot. 

 

ÉRTÉKPAPÍR KERESŐ

A KBC Equitas rendszeriben elérhető értékpapírokhoz tartozó információkat az alábbi táblázatban találja.

A szürke keresőmezőben írja be a keresett értékpapír nevét, vagy a szűrők segítségével válassza ki a tőzsdét és az értékpapír típusát, majd a lap alján lapozhat a találatok között.

Az egyes értékpapírokhoz tartozó "Kiemelt Információk Dokumentum" (KID) - amennyiben az szükséges, és rendelkezésre áll - a sor végén lévő ikonra katintva olvasható.

A megjelenő árfolyaminformációk a tőzsdék által szolgáltatott publikus adatokon alapulnak. Felhívjuk figyelmét, hogy ezen az oldalon akkor is késleltetett árfolyam-adatokat lát, ha ön rendelkezik valósidejű árfolyam-adat előfizetéssel.

 

MÁSHOL HOZZÁFÉRHETŐ, KIEMELT INFORMÁCIÓKAT TARTALMAZÓ DOKUMENTUMOK ELÉRHETŐSÉGEI: